ATP
"Ο Στέφανος μπορεί να γίνει σαν τους Big 3"

 
Mats Wilander
Mats Wilander © Eurosport
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 5:18

O Mats Wilander δεν πιστεύει πως θα υπάρξουν οι επόμενοι "Big 3", ξεχωρίζει όμως έναν παίκτη από τη νέα γενιά, που θεωρεί ότι θα φτάσει το επίπεδο των Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic.

Αυτός είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως υπογράμμισε ο Σουηδός στο Eurosport: "Δεν μπορώ να φανταστώ τον (Dominic) Thiem να είναι στο ίδιο επίπεδο μ' αυτούς (Big 3), ούτε τον (Daniil) Medvedev. Φαντάζομαι όμως πως ο Στέφανος έχει πολύ καλή ευκαιρία να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο, επειδή είναι πολύ δυνατός πνευματικά. Κάποιες φορές μπορεί να μην είναι ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο, αλλά είναι πολύ δυνατός.

"Τον νοιάζει και όταν σε νοιάζει κάτι τόσο πολύ, σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσεις πολλά Grand Slam. Πιστεύω πως θα έχει την ευκαιρία για να το κάνει. Δεν ξέρω πόσο συνεπής μπορεί να είναι ο Thiem για να αξιοποιήσει το υψηλότερό του επίπεδο. Πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει ένα ή δυο Grand Slams, αλλά βλέπω τον Τσιτσιπά να κερδίζει 5-6 Grand Slams."

Μετά από τους Thiem, Medvedev και Τσιτσιπά, υπάρχει ένα άλλο γκρουπ παικτών το οποίο επίσης περιέχει πολύ ταλέντο και ο Wilander φρόντισε να αναφερθεί και σ' αυτό.

"Και ο (Felix) Auger-Aliassime πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει πολλά Grand Slams. Είναι αρκετά επαγγελματίας και αρκετά συνεπής. Ίσως και ο Denis Shapovalov, με τον τρόπο που έπαιξε πρόσφατα, αλλά δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις την ψυχοσύνθεση των Roger, Rafa, Novak και Andy (Murray)."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots