ATP
Ταμείο Ενίσχυσης με περισσότερα από 6 εκ. δολάρια!

 
Ταμείο Ενίσχυσης με περισσότερα από 6 εκ. δολάρια!
Ταμείο Ενίσχυσης με περισσότερα από 6 εκ. δολάρια!
tennisnews team Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 - 15:53

Η ITF, τα Grand Slam, η ATP και η WTA βρίσκονται σε συζητήσεις και είναι κοντά στη δημιουργία Ταμείου Ενίσχυσης για τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, στο οποίο μάλιστα σκοπεύουν να βάλουν περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευσμα των New York Times, οι οργανώσεις του τένις θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες παίκτες αυτό το διάστημα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα από κάπου.

"Μας πήρε λίγο χρόνο, αλλά τα καλά νέα είναι πως θα το αντιμετωπίσουμε με τον κατάλληλο τρόπο", επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ITF, David Haggerty.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ταμείο Ενίσχυσης θα γεμίσει με περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια. Το κάθε Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) θα συνεισφέρει προσφέροντας από 1 εκατομμύριο, η ATP και η WTA θα προσφέρουν επίσης από 1 εκατομμύριο, ενώ η ITF σκοπεύει να επιστρατεύσει και άλλες σημαντικές διοργανώσεις, όπως είναι το Davis Cup και το Fed Cup, για να συνεισφέρουν και αυτές και να αυξηθεί το ποσό.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, Novak Djokovic, έπειτα και από συζήτηση του θέματος με τους Rafael Nadal και Roger Federer, κατέθεσε την πρότασή του, που προέβλεπε αντίστοιχα ποσά με αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα

Αναφερόμενος μόνο στο Ταμείο της ΑΤΡ, ο Nole εξήγησε πως χρειάζεται ένα ποσό γύρω στα 4 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 2 θα έρθουν από τα Grand Slam (500.000 το καθένα), το 1 από την ATP και ακόμα ένα από τους παίκτες του Top 100, που θα προσφέρουν από 5.000 έως 30.000, ανάλογα με τις θέσεις τους στην κατάταξη.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots