ATP
Τένις: Επέκταση αναστολής ως τις 31 Ιουλίου

 
Τένις: Επέκταση αναστολής ως τις 31 Ιουλίου
Τένις: Επέκταση αναστολής ως τις 31 Ιουλίου
tennisnews team Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 - 17:12

Η φήμη των τελευταίων ημερών για την επέκταση της αναστολής όλων των διεθνών τουρνουά τένις ATP, WTA και ITF έως και το τέλος του Ιουλίου είναι πλέον γεγονός, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Τουλάχιστον έως και τις 31 Ιουλίου δεν θα διεξαχθεί κανένα τουρνουά διεθνούς επιπέδου, είτε από το ATP Tour, είτε από το WTA Tour, είτε από τα επαγγελματικά και junior Circuit της ITF, όπως επιβεβαιώθηκε και πριν από λίγο μέσω των αντίστοιχων ανακοινώσεων.

"Λόγω των συνεχιζόμενων αβεβαιοτητων γύρω από την πανδημία του Covid-19, με λύπη ανακοινώνουμε την απόφασή μας, να παρατείνουμε την αναστολή του tour", δήλωσε ο πρόεδρος της ATP, Andrea Gaudenzi.

"Ακριβώς όπως και οι φίλαθλοι του τένις, οι παίκτες και οι διοργανωτές των τουρνουά σε όλο τον κόσμο, είμαστε απογοητευμένοι που το tour συνεχίζει να επηρεάζεται μ' αυτόν τον τρόπο. Συνεχίζουμε να αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουμε το tour όταν θα είναι ασφαλές. Στις επιλογές μας συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά κάποιων τουρνουά, για να μπορέσουν να γίνουν αργότερα στη χρονιά. Όπως πάντα, η υγεία και η ευημερία της κοινότητας του τένις και του ευρύτερου κοινού, παραμένει πρώτη προτεραιότητα, σε κάθε απόφαση που παίρνουμε", πρόσθεσε.

"Είμαστε λυπημένοι που πρέπει να γίνει αυτό, αλλά συνεχίζουμε να καθοδηγούμαστε από τους ειδικούς της υγείας, για την ασφαλέστερη πιθανή επιστροφή των τουρνουά της WTA. Συνεχίζουμε να επιβλέπουμε την κατάσταση από κοντά και ελπίζουμε να επιστρέψουμε όσο πιο σύντομα γίνεται", είπε εκπρόσωπος της WTA.

Ο πρόεδρος της ITF, David Haggerty, δήλωσε με τη σειρά του: "Αυτές είναι δύσκολες και απογοητευτικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, γιατί η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν κύρια μας ανησυχία. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την κατάσταση σε όλο τον κόσμο και να εξετάζουμε τις επιλογές μας, για να επαναφέρουμε τα διεθνή τουρνουά όποτε αυτό είναι ασφαλές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους φορείς του αθλήματος, για να εξετάσουμε το καλαντάρι και να πάρουμε μαζί τις αποφάσεις."

Θυμίζουμε πως μέχρι πρόσφατα, το tour είχε ανασταλεί έως και τις 13 Ιουλίου, δηλαδή μέχρι και το τέλος του Wimbledon, που έχει ακυρωθεί εντελώς για φέτος. Η νέα επέκταση κατά 3 εβδομάδες της αναστολής, συμπεριλαμβάνει το ATP 500 τουρνουά του Αμβούργου, τα ATP 250 σε Bastad, Los Cabos, Gstaad, Umag, Kitzbuhel και Ατλάντα, καθώς και τα WTA International τουρνουά του Βουκουρεστίου, της Λωζάνης, της Λετονίας και του Παλέρμο.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα γινόταν το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο έχει αναβληθεί ούτως ή άλλως για το καλοκαίρι του 2021. Με τα νέα δεδομένα το τένις αναμένεται να επιστρέψει την εβδομάδα της 3ης Αυγούστου, για την οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει το Citi Open στην Ουάσινγκτον (ATP 500/WTA International) και το Silicon Valley Classic στο Σαν Χοσέ (WTA Premier).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots