ATP
Αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Djokovic

 
Αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Djokovic
Αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 - 14:19

Αν κάποια στιγμή υπάρξει εμβόλιο και γίνει υποχρεωτικό για να μπορείς να ταξιδεύεις, ο Novak Djokovic δεν θα ήθελε να το κάνει, όπως τουλάχιστον δηλώνει σήμερα. Σε μερικές δηλώσεις που θα συζητηθούν, ο Nole είπε πως είναι κατά του εμβολιασμού και πως θα ήθελε να ακούσει περισσότερες φωνές από την εναλλακτική ιατρική.

"Προσωπικά είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα κάποιος να με αναγκάσει να κάνω το εμβόλιο για να είμαι σε θέση να ταξιεύω. Αλλά αν γίνει υποχρεωτικό, τι θα συμβεί; Θα πρέπει να αποφασίσω. Έχω τις δικές μου σκέψεις πάνω στο θέμα και δεν ξέρω αν αυτές οι σκέψεις θα αλλάξουν κάποια στιγμή. Υποθετικά, αν το tour επιστρέψει τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, αν και δεν μοιάζει πολύ πιθανό, καταλαβαίνω πως ένα εμβόλιο θα είναι απαραίτητο αμέσως μετά την καραντίνα και δεν θα υπάρχει", είπε ο Djokovic σε ένα live που έκανε στο Facebook. 

"Υπάρχει κάποια λογοκρισία στους γιατρούς που μιλάνε για διαφορετικές λύσεις από εκείνες της επίσημης ιατρικής. Μακάρι να υπήρχε περισσότερη συζήτηση και να ακουγόταν μια διαφορετική γνώμη. Δεν είμαστε σ' αυτόν τον κλάδο, οπότε δεν μπορούμε να το συζητήσουμε. Θα ήθελα να μιλήσουμε περισσότερο για την ανοσία", πρόσθεσε ο Σέρβος.

"Δεν ξέρω πόσα πράγματα θα αλλάξουν, αλλά όταν κάποιος βήχει, σίγουρα θα περνάνε διάφορα από το μυαλό μας (στο μέλλον). Το κύριο εμπόδιο για τον άνθρωπο νομίζω πως θα είναι τα ταξίδια. Γίνεται συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε 18 μήνες. Υπάρχουν άλλες λύσεις ή αυτή είναι η μόνη; Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε, οπότε το σκέφτομαι αυτό και πως μπορεί να επηρεάσει όλα τα αθλήματα."

Να σημειωθεί πάντως πως παρά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, ο Djokovic είναι ένας από τους αθλητές που βοήθησαν περισσότερο τα συστήματα υγείας, σ' αυτή τη δύσκολη μάχη με τον Covid-19. Πρώτα δώρισε μέσα από το ίδρυμά του 1,1 εκατομμύριο ευρώ στα νοσοκομεία της Σερβίας, αργότερα ενίσχυσε την προσπάθεια των Rafa Nadal και Pau Gasol κάνοντας μια δωρεά στον έρανο που ξεκίνησαν για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Ισπανίας, ενώ έκανε δωρεά και σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο της Ιταλίας, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots