ATP
"O Federer λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος"

 
"O Federer λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος"
"O Federer λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος"
tennisnews team Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 - 16:43

Το Νο.204 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, έκανε μια δήλωση που κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα διαδίκτυο, στοχοποιώντας τον Roger Federer και υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σχετικά με τα χρηματικά έπαθλα είναι αντίθετες με τα πιστεύω του.

Ο Αυστραλός τενίστας Andrew Harris, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.204 του κόσμου, συζήτησε σε πρόσφατο επεισόδιο για το podcast "Whooshka", για τα χρηματικά έπαθλα και την άνιση κατανομή των χρηματικών επάθλων στο tour.

Η δήλωση που ξεχώρισε και κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, έχει να κάνει με τους "Big 3", Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic, που "έχουν ξεχάσει" πως είναι να είσαι χαμηλά στην κατάταξη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε επίσης τον Federer, πως ενώ δημόσια μπορεί να στηρίζει κινήσεις στήριξης προς τους πιο αδύναμους οικονομικά παίκτες, στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γι' αυτό.

"Ο Roger, o Rafa και ο Novak, είναι στην κορυφή για τόσο πολύ καιρό που σχεδόν έχουν ξεχάσει πως είναι να βρίσκεσαι στις χαμηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Ξέρω πως ο Federer στηρίζει να πηγαίνουν όλα τα χρήματα στην κορυφή. Μπορεί δημόσια να λέει αυτό που ο κόσμος θέλει να ακούσει, ότι θα ήθελε τα χρήματα να ανακατανεμηθούν προς όφελος των παικτών που βρίσκονται πιο χαμηλά, αλλά όταν γίνονται ψηφοφορίες, προτιμάει να στηρίζει το αντίθετο", είπε χαρακτηριστικά ο Harris.

Aυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 26χρονος Αυστραλός επιτέθηκε δημόσια στον Federer. Πριν από έναν μήνα περίπου, είχε τοποθετηθεί πάνω στις δηλώσεις του Ελβετού πως θα έπρεπε το tour να επιστρέψει όταν θα είναι όλα κανονικά και θα υπάρχουν φίλαθλοι στις κερκίδες, λέγοντας πως ήταν μια εγωιστική δήλωση, αφού πολλοί παίκτες υποφέρουν αυτή τη στιγμή και έχουν μεγάλη ανάγκη να ξαναδουλέψουν και να κερδίσουν χρήματα.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots