ATP
Ανατροπή ξανά για τον Τσιτσιπά - εξασφάλισε την 1η θέση! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: UTS / Tennis Majors
tennisnews team Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 - 19:28

Για 2ο διαδοχικό ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε τις πρώτες 2 περιόδους και τελικά έφυγε νικητής από το court, κερδίζοντας και τον Corentin Moutet στον "ξαφνικό θάνατο", για να φτάσει τις 7 νίκες σε 8 αναμετρήσεις στο Ultimate Tennis Showdown.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίσει την εκπληκτική του πορεία στο Ultimate Tennis Showdown και κέρδισε τον Corentin Moutet με 3-2, ανατρέποντας για 2η διαδοχική αναμέτρηση το εις βάρος του 0-2 και για 3η φορά συνολικά στο πρωτάθλημα!

Μια μέρα μετά τη μεγάλη ανατροπή του με τον Matteo Berreettini, ο Στέφανος έχασε βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και απέναντι στον Moutet, που κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους και κατέκτησε την 1η περίοδο με 16-10 και τη 2η περίοδο με 13-11.

Η 3η περίοδος ήταν ισορροπημένη μόνο στα πρώτα λεπτά, καθώς στο δεύτερο μισό ο Έλληνας τενίστας "ξέφυγε" στο σκορ και τελικά την κέρδισε με 15-11, ενώ η αντεπίθεσή του συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο, στην οποία κατάφερε με ένα μεγάλο σερί να μετατρέψει το 5-5 σε 19-5!

Όπως και χθες, ο Στεφ έστειλε το παιχνίδι του από το 0-2 στον "ξαφνικό θάνατο", με τον Γάλλο να έχει και αρκετά νεύρα σε εκείνο το σημείο. Ο Στέφανος έγινε ο πρώτος παίκτης που "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του και κέρδισε 2 πόντους στη σειρά, για να κερδίσει και τον "ξαφνικό θάνατο" και να πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε από χθες την πρόκρισή του στα ημιτελικά του UTS, καθώς η νίκη του επί του Berrettini τον έφερε στις 2 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με 2 αγώνες να απομένουν. Με την 7η νίκη του σε 8 αγώνες, ακόμα και αν κερδίσει αργότερα σήμερα ο Richard Gasquet τον Berrettini, o Τσιτσιπάς "σφράγισε" τον τερματισμό του στην 1η θέση του πρωταθλήματος!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots