ATP
ΑΤΡ: Έτσι θα είναι η κατάταξη όταν επανέλθει το tour

 
ΑΤΡ: Έτσι θα είναι η κατάταξη όταν επανέλθει το tour
ΑΤΡ: Έτσι θα είναι η κατάταξη όταν επανέλθει το tour
tennisnews team Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 - 21:21

Η ΑΤΡ ανακοίνωσε το νέο σύστημα βαθμολόγησης, που θα ισχύσει για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς και θα είναι βασισμένο στους τελευταίους 22 μήνες του tour!

Το tour της ΑΤΡ αναμενεται να επιστρέψει τον επόμενο μήνα, στα μέσα του Αυγούστου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ΑΤΡ εισάγει ένα ειδικό σύστημα βαθμολόγησης για το υπόλοιπο του 2020, το οποίο θα καλύπτει μια περίοδο 22 μηνών και όχι μόνο ενός έτους. Αυτό θα συμβεί για να μην αδικηθούν οι παίκτες που δεν θα αγωνιστούν σε όλα τα τουρνουά του πολύ γεμάτου δεύτερου μισού της φετινής σεζόν, που διαμορφώθηκε εκτάκτως έτσι για να "σωθούν" όσα περισσότερα  τουρνουά γίνεται. 

Οι αλλαγές έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τα τέσσερα Grand Slam και την ITF. Αν επηρεαστεί και η σεζόν του 2021 από τον Covid-19, θα εξεταστούν περαιτέρω προσαρμογές στο σύστημα βαθμολόγησης. Τέλος, η ΑΤΡ αποσαφήνισε πως οι πόντοι που θα κρατήσουν οι παίκτες από τα τουρνουά του 2019, δεν θα επηρεάσουν την ειδική βαθμολογία για την πρόκριση στο ATP Finals. 

Πως θα λειτουργεί η κατάταξη:

-Η βαθμολόγηση ενός παίκτη θα υπολογίζεται από τα αποτελέσματά του στους τελευταίους 18 μήνες, από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020.

-Ένας παίκτης δεν θα μπορεί να διατηρήσει τους βαθμούς από το ίδιο τουρνουά δυο φορές. Για παράδειγμα αν ένας παίκτης έπαιξε στο Madrid Open το 2019 και θα παίξει ξανά στη Μαδρίτη το 2020, θα πάρει τους βαθμούς από την καλύτερη πορεία του από τα δυο τουρνουά.

-Οι πόντοι των τουρνουά που θα προστεθούν το 2020 στη συγκομιδή ενός παίκτη, θα παραμείνουν στην κατοχή του για τις επόμενες 52 εβδομάδες, ή μέχρι να γίνει το ίδιο τουρνουά το 2021, ό,τι συμβεί γρηγορότερα.

Πλεονεκτήματα του νέου συστήματος βαθμολόγησης:

-Θα παρέχει ελαστικότητα και θα είναι πιο δίκαιο για τους παίκτες όλων των επιπέδων.

-Θα παρέχει σταθερότητα στους παίκτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγωνιστούν στα τουρνουά του 2020, για να παραμείνουν ασφαλείς.

-Θα παρέχει ένα σύστημα πάνω στο οποίο μπορούν να προσαρμοστούν αλλαγές στο καλαντάρι, αν αυτό είναι απαραίτητο.

-Θα επιβραβεύει τους παίκτες που θα τα πάνε καλά όταν συνεχιστεί η σεζόν του 2020.

-Θα διατηρήσει την αρχή της υπεράσπισης των πόντων του κάθε τουρνουά το 2021.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots