ATP
O Raonic στο δρόμο του Τσιτσιπά

 
O Raonic στο δρόμο του Τσιτσιπά
O Raonic στο δρόμο του Τσιτσιπά
tennisnews team Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020 - 5:13

O Milos Raonic επέστρεψε από σετ και break πίσω, έσβησε ένα match point και τελικά κέρδισε τον Filip Krajinovic, κάνοντας ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση στη Νέα Υόρκη.

Ο Raonic ανέτρεψε το εις βάρος του 4-6, 3-5 για να φτάσει σε μια πολύ δύσκολη και πολύτιμη νίκη επί του Krajinovic με 4-6, 7-6 (2), 7-5, στον τελευταίο αγώνα της σημερινής ημέρας του Western & Southern Open.

O Καναδός συμπλήρωσε με τη νίκη αυτή την 4άδα των ημιτελικών του Masters του Σινσινάτι, καθώς θα βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, που νωρίτερα είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Reilly Opelka. Στον άλλον ημιτελικό βρίσκονται οι Novak Djokovic και Roberto Bautista Agut. 

Ο Raonic, που όλη την εβδομάδα παίζει σπουδαίο τένις, έδειχνε ανήμπορος να βρει λύσεις απέναντι σε έναν επίσης εξαιρετικό Krajinovic. Υπέστη νωρίς break στο παιχνίδι και έμεινε πίσω με 1-3, χωρίς να μπορεί να βρει απαντήσεις έως το τέλος του σετ.

Αφού "σώθηκε" από το 0-1, 0-40, ο Krajinovic απέφυγε να μείνει πίσω με break και ισοφάρισε σε 1-1 στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να κάνει εκείνος το break και να προηγηθεί ξανά με 3-1, δείχνοντας να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Έφτασε να είναι μπροστά μέχρι και με 5-3 ο Σέρβος, ο οποίος σέρβιρε για την πρόκριση στο 10ο game, όμως ο Raonic βρήκε μετά από πολλή ώρα το πρώτο του break στον προημιτελικό και κατάφερε να μείνει "ζωντανός", ισοφαρίζοντας σε 5-5. Έχοντας και το momentum στο μέρος του, ο Milos έκανε ένα άψογο tie-break και επιβλήθηκε με 7-2, για να στείλει το παιχνίδι στο 3ο σετ.

Και εκεί πάντως τα πράγματα ήταν πολύ αμφίρροπα, με τον Krajinovic να έχει 3 ευκαιρίες για break στο 6o game (2-3) και ακόμα μια στο 10ο game, η οποία ήταν μάλιστα και match point (4-5, 30-40). Ο Raonic κατάφερε να σβήσει και τα 4 break points και στην 1η δική του ευκαιρία στο σετ έκανε ένα "χρυσό" break, για να πάρει τον έλεγχο στο 6-5 και με love service game να "κλειδώσει" τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 43 λεπτά μάχης.

Τσιτσιπάς και Raonic θα συναντηθούν για 2η φορά στο tour, μετά από το φετινό Australian Open, όπου ο Καναδός είχε κάνει ένα άψογο ματς από τη γραμμή του σερβίς και είχε πάρει τη νίκη με 7-5, 6-4, 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots