ATP
Πρώτος Challenger τίτλος για τον 17χρονο Alcaraz (vid)

 
Πρώτος Challenger τίτλος για τον 17χρονο Alcaraz (vid)
Πρώτος Challenger τίτλος για τον 17χρονο Alcaraz (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 - 6:47

O 17χρονος Carlos Alcaraz πέτυχε 7 νίκες στις 9 τελευταίες ημέρες στην Τεργέστη της Ιταλίας και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Challenger Tour, εξασφαλίζοντας μια άνοδο 93 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ!

Ο Carlos Alcaraz από την Ισπανία δείχνει τις πολύ μεγάλες ικανότητές του με το καλημέρα στην επάνοδο του tour, καθώς έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά στην Τεργέστη της Ιταλίας και κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του σημαντικό τίτλο στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο νεαρός αθλητής από τη Μούρθια της Ισπανίας, ο οποίος έκλεισε τα 17 τον περασμένο Μάιο, ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του στο Internazionali di Tennis Citta di Trieste και πέτυχε 7 νίκες μέσα σε 9 ημέρες.

Στον πρώτο του αγώνα για το προκριματικό ταμπλό, χρειάστηκε τρια σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιταλού Giacomo Dambrosi, με 6-2, 3-6, 6-3. Στον 2ο προκριματικό γύρο κέρδισε τον Γερμανό Tobias Kamke, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.233 στον κόσμο, με 6-3, 6-3.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό κέρδισε τον Γάλλο Mathias Bourgue με 6-3, 6-3, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ιταλό Matteo Viola με 6-4, 6-2. Στα προημιτελικά επικράτησε του Αργεντινού Tomas Martin Etcheverry με 7-6 (2), 6-3, ενώ στα ημιτελικά πήρε μια δύσκολη νίκη επί του Ιταλού Lorenzo Musetti με 7-5, 2-6, 6-3.

Στον τελικό, ο νεαρός Ισπανός αντιμετώπισε ακόμα έναν παίκτη που ξεκίνησε από τα προκριματικά, τον Ιταλό Riccardo Bonadio, με 6-4, 6-3, κάνοντας ένα άψογο παιχνίδι το οποίο ολοκλήρωσε σε 69 λεπτά.

Ο Alcaraz κέρδισε 93 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά απ' αυτή την επιτυχία και από σήμερα βρίσκεται στο Νο.217. Βελτίωσε κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν το Νο.310, όπου βρισκόταν μέχρι χθες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως ο Ισπανός βρισκόταν στο Νο.490 του κόσμου στο ξεκίνημα της σεζόν, έχει κερδίσει δηλαδή περισσότερες από 270 θέσεις, μετά από 6 μόνο τουρνουά.

Είχε ξεκινήσει το 2020 κατακτώντας back-to-back τίτλους στο Μανακόρ της Μαγιόρκας, σε τουρνουά 15.000 δολαρίων της ITF. Έπαιξε ακόμα σε έναν τελικό διοργάνωσης 15.000 δολαρίων, ενώ πέτυχε και την πρώτη του ATP-level νίκη στο Ρίο της Βραζιλίας, απέναντι στον Albert Ramos-Vinolas. Μετά την αναστολή αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Challenger του Todi της Ιταλίας την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots