ATP
Για πρώτη φορά στο Top 10 o Shapovalov

 
Denis Shapovalov
Denis Shapovalov
tennisnews team Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:51

Ο Denis Shapovalov, μετά και την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά της Ρώμης, πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Άνοιξε τη διαφορά του στην κορυφή ο Novak Djokovic, παρέμεινε στο Νο.6 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε ο Shapovalov στη Ρώμη, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και κέρδισε 4 θέσεις σήμερα, για να ανεβεί στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης. Για πρώτη φορά μπήκε στο Top 10 ο 21χρονος Καναδός, που ταυτόχρονα έγινε και ο νεότερος παίκτης που βρίσκεται πλέον εκεί.

Στο Νο.1 είναι σταθερά ο Novak Djokovic, ο οποίος άνοιξε τη διαφορά του από τους Rafael Nadal και Dominic Thiem κατά 400 βαθμούς και έχει εξασφαλίσει ήδη την παραμονή του στην κορυφή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου. Στο Νο.4 παραμένει ο Roger Federer και στο Νο.5 ο Daniil Medvedev.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε σταθερός για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.6 του κόσμου και τον ακολουθούν οι Alexander Zverev (No.7), Matteo Berrettini (No.8) και Gael Monfils (No.8). O φιναλίστ της Ρώμης, Diego Schwartzman, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.13, ενώ ο Grigor Dimitrov επέστρεψε στο Top 20, κερδίζοντας 3 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.19.

Νέο career high σημείωσε ένας ακόμα 21χρονος σήμερα, ο άλλος ημιφιναλίστ του ιταλικού Masters, Casper Ruud, που κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30 του κόσμου. Ο Dominik Koepfer, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, άφησε πίσω του 31 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.31.

Τέλος, ο 18χρονος Lorenzo Musetti, η αποκάλυψη του φετινού Internazionali BNL d' Italia, που επίσης ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τους "16" κερδίζοντας μεταξύ άλλων τους Kei Nishikori και Stan Wawrinka, άφησε πίσω του 68 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.181 του κόσμου, στην πρώτη του είσοδο στο Top 200, αλλά και στο Top 250 της ΑΤΡ.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots