ATP
Στο Νο.12 ο Rublev - παραμένει στο Νο.6 ο Στέφανος

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev
tennisnews team Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:03

Ο Andrey Rublev ισοφάρισε το career high του μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Αμβούργο. Παραμένει στο Νο.6 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Casper Ruud μπήκε στο Top 25, ενώ 42 θέσεις κέρδισε ο Lorenzo Musetti! Δείτε πως διαμορφώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της ATP.

Ο πρωταθλητής του Hamburg Open, Andrey Rublev, κέρδισε 2 θέσεις σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη και επέστρεψε στο Νο.12, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ.

Ο φιναλίστ Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχασε μέσα από τα χέρια του τον τίτλο στο αποφασιστικό σετ, παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα -την 26η συνεχόμενη- στο Νο.6 του κόσμου.

Πάντα στο Νο.1 είναι ο Novak Djokovic, που τον ακολουθεί στο Νο.2 ο Rafael Nadal και στο Νο.3 ο Dominic Thiem. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Roger Federer και την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev. O Τσιτσιπάς είναι πίσω του, ενώ στο Νο.7 ακολουθεί ο Alexander Zverev, στο Νο.8 ο Matteo Berrettini και στο Νο.9 ο Gael Monfils.

O Roberto Bautista Agut, ο οποίος ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα γι' αυτή την εβδομάδα, ήταν και η μοναδική αλλαγή στο Top 10, καθώς ο Ισπανός κέρδισε μια θέση και άφησε στο Νο.11 τον Denis Shapovalov.

Ο Cristian Garin επέστρεψε στο Top 20 και συγκεκριμένα κέρδισε 3 θέσεις ανεβαίνοντας στο Νο.19, ενώ ο Casper Ruud κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Νο.25 του κόσμου.

Τέλος, την εντυπωσιακότερη άνοδο στο Top 200 πραγματοποίησε ο 18χρονος Lorenzo Musetti, που κατέκτησε τον πρώτο του Challenger τίτλο στο Forli της Ιταλίας και "αναρριχήθηκε" 42 θέσεις, για να σκαρφαλώσει από το Νο.180, που ήταν και το προηγούμενο career high του, στο Νο.138 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots