ATP
Στο Top 10 Schwartzman και Rublev!

 
Στο Top 10 Schwartzman και Rublev!
Στο Top 10 Schwartzman και Rublev! © Philippe Montigny / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 0:49

Για 1η φορά στην καριέρα του, μετά και το καταπληκτικό του Roland Garros, o Diego Schwartzman μπήκε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ την 1η του είσοδο στην κορυφαία 10άδα πραγματοποίησε και ο Andrey Rublev. Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη της ΑΤΡ. 

Ο Schwartzman έπαιξε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam, κάνοντας ένα φανταστικό τουρνουά στο Roland Garros, στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πρόκρισή του στον σημαντικότερο τελικό που έπαιξε ποτέ, στο Masters της Ρώμης.

Ο 28χρονος Αργεντινός, από το Νο.14 κατάφερε να σκαρφαλώσει στο Νο.8, στην πρώτη του φορά ever στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Είχε φτάσει και στο Νο.11 το καλοκαίρι του 2018, αλλά ποτέ τόσο ψηλά.

Για πρώτη φορά στο Top 10 μπήκε και ο Andrey Rublev, που επίσης έπαιξε πολύ καλά τις τελευταίες 3 εβδομάδες, στο 500άρι του Αμβούργου, όπου κατέκτησε τον τίτλο, αλλά και στο Roland Garros, όπου ηττήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά. Ο 22χρονος Ρώσος κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.10 του κόσμου.

Υπήρξε ακόμα μια αλλαγή στο Top 10, η άνοδος του ημιφιναλίστ του Roland Garros, Στέφανου Τσιτσιπά, στο Νο.5, που άφησε στο Νο.6 τον Daniil Medvedev. Ο Στέφανος ισοφάρισε το career high του, που είχε κάνει πέρσι το καλοκαίρι.

Στο Νο.1 βρίσκεται πάντα ο Novak Djokovic, ο οποίος αύξησε τη διαφορά του στους 1.890 βαθμούς από τον Rafael Nadal και στους 2.615 από τον Dominic Thiem, που τον ακολουθούν στο Νο.2 και στο Νο.3 αντίστοιχα. Στο Νο.4 παρέμεινε ο Roger Federer, που έχει μείνει αρκετά πίσω τους.

Στην 5η θέση βρίσκεται βεβαίως ο Τσιτσιπάς και στην 6η ο Medvedev. O Alexander Zverev διατήρησε την 7η θέση του, ενώ τον ακολουθούν πλέον οι Schwartzman (No.8), Matteo Berrettini (No.9) και Rublev (No.10).

Ο 19χρονος Jannik Sinner, που έπαιξε στον πρώτο του Grand Slam προημιτελικό, άφησε πίσω του 29 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 50 και συγκεριμένα στο Νο.46. Δυο ακόμα νέοι παίκτες που τα πήγαν καταπληκτικά στο Γαλλικό Όπεν, οι Sebastian Korda και Hugo Gaston, κέρδισαν αμφότεροι 82 θέσεις, πραγματοποιώντας τις πιο μεγάλες ανόδους στο Top 200. O Korda από το Νο.213 σκαρφάλωσε στο Νο.131, ενώ ο Gaston από το Νο.239 στο Νο.157. Τέλος, ο 17χρονος Carlos Alcaraz κέρδισε ακόμα 31 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.158, από το Νο.189. O νεαρός Ισπανός κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του σε Challenger μέσα σε μερικές εβδομάδες και βελτίωσε για μια ακόμα φορά το career high του. Μόλις πριν 4 εβδομάδες μπήκε για 1η φορά στο Top 200 o Alcaraz, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο.490 του κόσμου!

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Φωτογραφία: Philippe Montigny / FFT

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots