ATP
"Έκλεισε" τον τελικό με Zverev o Auger-Aliassime

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime
tennisnews team Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 - 19:12

O Felix Auger-Aliassime απέκλεισε τον Roberto Bautista Agut στον δεύτερο ημιτελικό του Bett1Hulks Indoors και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Alexander Zverev για τον τίτλο της Κολωνίας.

Ο Auger-Aliassime χρειάστηκε να περάσει 1 ώρα και 50 λεπτά στο Bett1 Center Court, για να επικρατήσει του Bautista Agut με 6-3, 1-6, 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Bett1Hulks Indoors στην Κολωνία.

Θα είναι ο 6ος τελικός στην καριέρα του μόλις 20χρονου Καναδού, που όμως έχει χάσει και στους 5 προηγούμενους και δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει έναν τίτλο. Μόνο φέτος έχει χάσει σε 2 τελικούς, back-to-back τον περασμένο Φεβρουάριο, στο 500άρι του Ρότερνταμ από τον Gael Monfils και στο 250άρι της Μασσαλίας από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ούτε αυτή τη φορά θα έχει εύκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, Alexander Zverev, που νωρίτερα κέρδισε με 2-0 σετ τον Alejandro Davidovich Fokina.

Στον δικό του ημιτελικό, ο Auger-Aliassime έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Ο Bautista Agut ισοφάρισε στη συνέχεια σε 3-3, αλλά ο νεαρός Καναδός έκανε νέο break στο 8ο game (5-3) και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και το κλείσιμο του 1ου σετ.

Ο Ισπανός κυριάρχησε απόλυτα στο 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε τα 3 πρώτα games (3-0) και στο 6ο game έκανε και δεύτερο break (5-1), για να κάνει πολύ γρήγορα με ένα love service game το 6-1 και να το κατακτήσει.

Υπήρξε απάντηση όμως από τον Auger-Aliassime, που έκανε break στο άνοιγμα του αποφασιστικού σετ και προηγήθηκε με 3-0. Αντιμετώπισε ένα break point o Καναδός στο 7ο game, αλλά κατάφερε να το σβήσει με καλό πρώτο σερβίς και λίγο μετά να κάνει το 5-2. Ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 9ο game του 3ου σετ, στο 2ο match point του.

Για 3η φορά θα συναντηθούν στο tour Auger-Aliassime και Zverev, με τον Γερμανό να έχει κερδίσει και τις 2 προηγούμενες, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ, στη φάση των "32" στο Monte-Carlo Masters και στη φάση των "16" του China Open στο Πεκίνο το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots