ATP
Στο Νο.8 του κόσμου ο Rublev

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Corinne Dubreuil/ FFT
tennisnews team Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 10:31

O Andrey Rublev κέρδισε 2 ακόμα θέσεις και ανέβηκε στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του. Στο Νο.5 του κόσμου παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη. 

Στην πρώτη του εβδομάδα ως Top 10 παίκτης, ο Andrey Rublev κατέκτησε τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη - τον 4ο τίτλο του στη φετινή χρονιά - για να ανεβεί ακόμα περισσότερο, στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην κορυφή είναι πάντα ο Novak Djokovic, ενώ στο Νο.2 είναι ο Rafael Nadal και στο Νο.3 ο Dominic Thiem. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Roger Federer και την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε για 2η διαδοχική εβδομάδα στο Νο.5.

Στο Νο.6 είναι ο Daniil Medvedev και στο Νο.7 παρέμεινε ο Alexander Zverev, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στην Κολωνία την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Νο.8 είναι πλέον ο Rublev, με τους Diego Schwartzman (Νο.9) και Matteo Berrettini (No.10) να χάνουν από μια θέση και να συμπληρώνουν το Top 10.

Ο φιναλίστ της Αγίας Πετρούπολης, Borna Coric, κέρδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.24, ενώ ο Laslo Djere, ο οποιός κατέκτησε τον τίτλο στη Σαρδηνία, άφησε πίσω του 21 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21. Ο φιναλίστ του τουρνουά της Σαρδηνίας, Marco Cecchinato, πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη άνοδο στο Top 100, κερδίζοντας 26 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.77.

Στο Top 100 πλησιάζουν δυο πολύ νέοι παίκτες, ο 18χρονος Lorenzo Musetti και ο 17χρονος Carlos Alcaraz. Ο Musetti, μετά την πρόκρισή του στον 1ο του ΑΤΡ ημιτελικό, κέρδισε 20 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.123. Ο Alcaraz κατέκτησε τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο Αλικάντε της Ισπανίας και κέρδισε 22 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.136.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots