ATP
Θεραπεία με βλαστοκύτταρα ο Del Potro

 
Juan Martin Del Potro
Juan Martin Del Potro Φωτογραφία: Instagram (@delpotrojuan)
tennisnews team Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 - 11:22

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη Λατινική Αμερική, ο Juan Martin Del Potro βρίσκεται στο Porto Alegre και ακολουθεί θεραπεία με βλαστοκύτταρα, προκειμένου να κερδίσει τον τραυματισμό του στο γόνατο.

O Juan Martin Del Potro, όπως αρκετές φορές έχει σημειώσει, δεν σκοπεύει να τερματίσει τις προσπάθειές του για να επιστρέψει στα γήπεδα. Τα τελευταία δημοσιεύματα λένε πως ο Αργεντινός βρίσκεται στο Porto Alegre της Βραζιλίας, όπου δοκιμάζει θεραπεία με βλαστοκύτταρα, προκειμένου να ξεπεράσει τον δύσκολο τραυματισμό του στο γόνατο, το οποίο εγχείρησε για 3η φορά τον περασμένο Αύγουστο.

Ο "Πύργος" του Tandil θα υποβληθεί σε μια διαδικασία που ονομάζεται BMAC (αναρρόφηση του μυελού των οστών) και θα ξεκινήσει τη φυσιοθεραπεία την ίδια ημέρα. Υπεύθυνος για τη διαδικαδία θα είναι ο ορθοπεδικός Luiz Felipe Carvalho, που είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική, καθώς και η νευροεπιστήμονας Cristina Bertolotto, η οποία ειδικεύεται στην αναγεννητική βιοϊατρική.

Η θεραπεία θα εφαρμοστεί στα κύτταρα του μυελού των οστών, στην τραυματισμένη περιοχή του Αργεντινού τενίστα, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάρρωσης. Στη συνέχεια, ο φυσιοθεραπευτής Luiz Fernando Garcia, θα ξεκινήσει τη διαδικασία της συμπληρωματικής φυσιοθεραπείας.

Πρόσφατα την ίδια θεραπεία επέλεξε να κάνει και ο Rodrigo Dourado, ποδοσφαιριστής της Inter, που βοηθήθηκε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από περισσότερες από 450 μέρες.

Ο Del Potro έχει αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα και χρόνια προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του. Συνολικά από το 2005, όταν και έγινε επαγγελματίας, πέρασε από το χειρουργείο 7 φορές. Στο γόνατο έκανε τρεις επεμβάσεις, ενώ έκανε ακόμα μια επέμβαση στον δεξιό του καρπό το 2010, καθώς και άλλες τρεις στον αριστερό του καρπό, τον Μάρτιο του 2014, τον Ιανουάριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2015!

Στα 32 του χρόνια πια, προφανώς τα περιθώρια να επιστρέψει στο κορυφαίο του επίπεδο είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες φορές που πάλεψε και δούλεψε πολύ σκληρά για να τα καταφέρει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σκέφτεται να τα παρατήσει, καθώς η επιλογή να αποχαιρετήσει το επαγγελματικό τένις όσο βρίσκεται σε ανάρρωση έχει απορριφθεί από τον πρωταθλητή του US Open του 2009, που θέλει να αποχαιρετήσει τους fans του μέσα από το γήπεδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots