ΑΤΡ και WTA βάζουν τέλος στα ξενύχτια των παικτών

 
O Jannik Sinner αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Paris Masters, επειδή έπαιζε μέχρι τα ξημερώματα στο Παρίσι.
O Jannik Sinner αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Paris Masters, επειδή έπαιζε μέχρι τα ξημερώματα στο Παρίσι. © Rolex Paris Masters
tn team Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 - 17:41

Η ATP και η WTA συναποφάσισαν να τελειώσουν την ιστορία με την ταλαιπωρία των παικτών που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να αγωνίζονται μέχρι πολύ αργά και ενίοτε να μένουν ξύπνιοι ακόμα και μέχρι το πρωί.

Πάτησαν πόδι τα δυο μεγαλύτερα tour του πλανήτη, με μια σειρά από μέτρα που θα "συμμορφώσει" κάποια τουρνουά, που για να έχουν μεγάλα ματς σε prime time τηλεοπτικές ζώνες και γενικότερα μεγαλύτερο κέρδος, υποχρέωναν τους παίκτες να μένουν πολλές φορές στο court και μετά τα μεσάνυκτα.

Τα μέτρα αυτά βοηθούν εν γένει στην ομαλότερη διεξαγωγή των αγώνων ενός τουρνουά, ενώ υπάρχει και το κάθετο μέτρο, ότι δεν θα ξεκινάει κανένα παιχνίδι μετά τις 23:00 το βράδυ (τοπική ώρα), χωρίς την έγκριση του supervisor του τουρνουά, ο οποίος φυσικά θα το έχει συννενοηθεί με τις οργανώσεις, ενδεχομένως και με τους παίκτες που εμπλέκονται σ' αυτό.

Αναλυτικά τα μέτρα:

  • Δεν θα διεξάγονται περισσότεροι από πέντε αγώνες τη μέρα σε κάθε γήπεδο, με 3 ματς στη day session και 2 στη night session.
  • Κανένας αγώνας δεν θα ξεκινάει μετά τις 23:00, εκτός αν εγκριθεί από τον supervisor, σε συννενόηση με την ATP/WTA.
  • Αγώνες που δεν θα έχουν ξεκινήσει έως τις 22:30, θα μεταφέρονται σε άλλο γήπεδο, αλλά όχι μετά τις 23:00.
  • Τα night session θα ξεκινούν το αργότερο έως τις 19:30, με προτεινόμενη ώρα έναρξης τις 18:30.

Έχει δοθεί φυσικά από τις οργανώσεις το "παράθυρο" της αίτησης για εξαίρεση για κάποια τουρνουά, για όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, όπως τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις, ή οι καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, λογικά θα εγκριθούν εξαιρέσεις για τα τουρνουά στο Μεξικό, όπου πάντα οι αγώνες ξεκινούν απόγευμα και ολοκληρώνονται αργά το βράδυ, εξαιτίας του καύσωνα τις πρωινές και μεσημρινές ώρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots