ATP
Στα "μαλακά" ο Andrey Rublev μετά το default στο Ντουμπάι

 
Στα "μαλακά" ο Andrey Rublev μετά το default στο Ντουμπάι
tn team Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 - 18:47

Έπαθλο 120.000 δολαρίων θα μείνει στα χέρια του Andrey Rublev από το τουρνουά του Ντουμπάι, καθώς ο Ρώσος έπεσε στα "μαλακά" μετά το default του στα ημιτελικά για το ξέσπασμα που είχε προς τον επόπτη. Ποιο θα είναι το τελικό του πρόστιμο.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΑΤΡ, είθισται μετά από default (αποβολή), ο παίκτης να χάνει ολόκληρο το χρηματικό του έπαθλο από το τουρνουά και τους βαθμούς.

Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Rublev, που άσκησε έφεση στην αρχική απόφαση και αυτή ήταν επιτυχημένη, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί τελικώς η ποινή προστίμου 36.400 δολαρίων. Με το έπαθλο για τα ημιτελικά να ανέρχεται γύρω στα 158.000 δολάρια, ο Ρώσος τενίστας αποκόμισε από το τουρνουά του Ντουμπάι ένα ποσό μεγαλύτερο των 120.000 δολαρίων, χωρίς βεβαίως τη φορολόγηση.

"Η επιτροπή εφέσεων κατέληξε στο συμπέρασμα πως πέρα από την απώλεια του αγώνα, οι προβλεπόμενες ποινές που σχετίζονται με κράτηση του χρηματικού επάθλου και των βαθμών, θα ήταν δυσανάλογες σε αυτή την περίπτωση", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΑΤΡ.

Θυμίζουμε πως στο 5-6 του 3ου σετ του ημιτελικού με τον Alexander Bublik, o Rublev διαφώνησε για μια απόφαση του επόπτη, ωστόσο το εξέφρασε με πολύ άσχημο τρόπο, αφού τον πλησίασε απειλητικά και του φώναξε, έχοντας πολλά νεύρα.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν άλλον, ρωσόφωνο επόπτη, ο Rublev χρησιμοποίησε και άσχημη γλώσσα, βρίζοντας τον επόπτη - κάτι που ο Ρώσος τενίστας αρνείται μέχρι και σήμερα. Προφανώς η ΑΤΡ δεν μπόρεσε να διασταυρώσει μέσω των βίντεο που κυκλοφόρησαν ότι ο Rublev έβρισε στη μητρική του γλώσσα τον επόπτη, γι' αυτό και δεν του επέβαλλε ολόκληρο το αρχικό πρόστιμο, που θα ήταν το 100% του χρηματικού επάθλου (157.755 δολάρια).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots