ATP
Πρόστιμο λόγω μάσκας στον Harrison

 
Christian Harrison
Christian Harrison
tennisnews team Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 - 11:45

Η ATP επέβαλλε πρόστιμο στον Christian Harrison, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για την τηλεοπτική του συνέντευξη μετά από έναν αγώνα του στο Delray Beach. Με αρκετά υπονοούμενα η τοποθέτηση του Αμερικανού.

Ο Christian Harrison είχε την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του στο Delray Beach της Φλόριντα, καθώς ξεκινώντας από τα προκριματικά, κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό στο ATP Tour. Στο ίδιο τουρνουά, προκρίθηκε και στον τελικό του διπλού, μαζί με τον αδερφό του Ryan Harrison.

Μετά τον αγώνα του με το Νο.1 του ταμπλό, Cristian Garin, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (3), 6-2 για τον 2ο γύρο - στην πρώτη Top 25 νίκη της καριέρας του - ο 26χρονος Αμερικανός αρνήθηκε να φορέσει τη μάσκα του και δεν παραχώρησε την καθιερωμένη on-court συνέντευξη για την τηλεόραση.

Αυτό του στοίχισε 3.000 δολάρια, όσο ήταν το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από την ATP, για το οποίο μπορεί να ασκήσει έφεση και να διεκδικήσει τη μείωση ή ακόμα και την ακύρωσή του.

Ο Harrison έκανε μια δημοσίευση στο Instagram, στην οποία εξηγεί ότι δεν ήταν σε θέση να φορέσει τη μάσκα του τη δεδομένη στιγμή και πως η διοργάνωση δεν του εξήγησε ότι ήταν υποχρεωτικό. Στην ίδια δημοσίευση ωστόσο, επικαλέστηκε και ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, δείχνοντας γενικότερα να μην είναι υπέρ της χρήσης μασκών.

"Δέχτηκα πρόστιμο. Μετά τον αγώνα του 2ου γύρου, επέλεξα να μην κάνω συνέντευξη, επειδή έπρεπε να φοράω μάσκα. Δεν είναι υγιεινό να φοράς μάσκα στον καύσωνα περισσότερη ώρα απ' όση χρειάζεται, μετά από ένα δύσκολο ματς. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν προαιρετικό και δεν μου είπε κανείς ότι μπορούσα να τιμωρηθώ. Το βράδυ μου εξήγησαν ότι είναι υποχρεωτικό για τους αγώνες που μεταδίδονται στην τηλεόραση και πως θα έτρωγα πρόστιμο.

Το επόμενο πρωί μίλησα με τον supervisor και μου είπε πως επειδή δεν είχα ενημερωθεί, μπορώ να ασκήσω έφεση και να ακυρωθεί το πρόστιμο. Αν δεν αλλάξει κάτι, πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί. Μου ζητήθηκε από το ίδιο πρόσωπο να δώσω συνέντευξη καθιστός και χωρίς μάσκα, την οποία και έκανα.

Δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια, όταν σου ζητάνε να φορέσεις μάσκα ενώ μιλάς σε ένα μικρόφωνο χωρίς κανέναν γύρω σου. Όταν παίζω στα τουρνουά, θα ακολουθώ όλους τους κανονισμούς, ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί τους. Δεν υποστηρίζω όμως το να φοράμε μάσκες μόνο για να δίνουμε το παράδειγμα στην τηλεόραση."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Christian Harrison (@charrison94)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots