ATP
1η φορά προημιτελικά στο Μαϊάμι ο Στεφ! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 - 5:48

O Lorenzo Sonego αντιστάθηκε σθεναρά στο 2ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως πήρε τη νίκη χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες και παράλληλα εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών του Miami Open, όπου προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του σκληροτράχηλου και μαχητικού Lorenzo Sonego με 6-2, 7-6 (2), έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά, στον τελευταίο αγώνα του 4ου γύρου του Miami Open.

Προκρίθηκε έτσι για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Miami Open, όπου τον περίμενε ο Hubert Hurkacz, ο οποίος νωρίτερα πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη επί του Milos Raonic, με 4-6, 6-3, 7-6 (4). Είναι ένας αντίπαλος που σχεδόν πάντα δυσκολεύει τον Στέφανο, αλλά πολύ πιο σπάνια τον κερδίζει, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής μετράει απέναντί του 6 νίκες σε 7 αναμετρήσεις (6-1), με πιο πρόσφατη την επικράτησή του στον 2ο γύρο του Ρότερνταμ.

Το κυνήγι του 1ου Masters τίτλου συνεχίζεται για τον Στέφανο στο Μαϊάμι, κάνοντας σήμερα έναν εξαιρετικό αγώνα στο Court 1 του Hard Rock Stadium, τον οποίο ολοκλήρωσε με 20 winners και μόλις 14 αβίαστα λάθη. 

Ο Sonego έκανε αρκετά λάθη στο 1ο σετ, ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα και το break που έκανε από νωρίς για να προηγηθεί με 3-0, και διατήρησε ως το τέλος του 1ου σετ τον έλεγχο, για να το κλείσει σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα με 6-3, χωρίς να κινδυνέψει στο σερβίς του. 

Ο Ιταλός ωστόσο ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο 2ο σετ και απέδειξε πως δεν έκανε τυχαία αυτή την πολύ καλή πορεία στο Μαϊάμι. Κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και να οδηγήσει στο tie-break το σετ, παρά την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο Στέφανος προς το τέλος.

Στο tie-break πάντως ο Στέφανος ήταν πολύ συγκεντρωμένος, δεν έκανε λάθη και επιβλήθηκε με 7-2 του πολύ καλού Ιταλού, για να ολοκληρώσει την αποστολή του χωρίς να "μπλέξει σε περιπέτειες", έπειτα από 91 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 17η νίκη του Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν (17-4). Έχει μαζί με τον Daniil Medvedev το 2ο καλύτερο ρεκόρ στο ATP Tour, με δυο λιγότερες νίκες από τον πρωτοπόρο Andrey Rublev.

O 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος θα επιστρέψει στο γήπεδο την Πέμπτη για την αναμέτρησή του με τον Hurkacz, προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του Μαϊάμι και για 7η συνολικά σε μια Masters 1000 διοργάνωση. Έχει κερδίσει τους 5 από τους 6 προηγούμενους προημιτελικούς του στην κατηγορία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots