ATP
Παραμένει στο Νο.2 του Race o Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © AELTC
tn team Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 - 13:35

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.2 του Race για το Τορίνο και μετά το Wimbledon. "Άνοιξε" τη διαφορά στην κορυφή ο Novak Djokovic, ενώ στο Νο.3 σκαρφάλωσε ο Matteo Berrettini.

Παρά την ήττα του από τον 1ο γύρο του Wimbledon, σε συνδυασμό και με όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα του Wimbledon, που είχε αρκετές εκπλήξεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.2 της κατάταξης Race to Turin και αυτή την εβδομάδα, με τα 3 από τα 4 Grand Slams να έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Αυτό που απομακρύνθηκε πολύ από τον Στέφανο είναι το Νο.1, αφού αυτή η θέση φαίνεται να "σφραγίζεται" από τώρα από τον Novak Djokovic, που μετά και την κατάκτηση του Wimbledon έχει φτάσει τους 7.170 βαθμούς, τη στιγμή που ο Στέφανος έχει 4.570 βαθμούς, δηλαδή 2.600 λιγότερους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Djokovic έχει κερδίσει τους βαθμούς του μόνο σε 8 τουρνουά, ενώ τους 6.000 από τους 7.170 τους έχει κερδίσει σε 3 τουρνουά, το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon!

Στο Νο.3 του Race σκαρφάλωσε ο Matteo Berrettini, που με την πορεία του μέχρι τον τελικό του Wimbledon έφτασε τους 3.505 βαθμούς. Παράλληλα με την άνοδο του Ιταλού, έχασαν από μια θέση οι Andrey Rublev και Alexander Zverev, που βρίσκονται στο Νο.4 και στο Νο.5 αντίστοιχα.

Ο Daniil Medvedev παρέμεινε στο Νο.6, ενώ 2 θέσεις έχασε ο Rafael Nadal, που έπεσε στο Νο.7. Στην 8άδα μπήκε ο Hubert Hurkacz, που χάρη στην πολύ καλή πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Wimbledon κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.8.

Ο άλλος ημιφιναλίστ του Wimbledon, Denis Shapovalov, μπήκε επίσης στο παιχνίδι της πρόκρισης για το ATP Finals του Τορίνου, αφού κέρδισε 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.10. Ενδιάμεσα στον Hurkacz και στον Shapovalov βρίσκεται και ο Aslan Karatsev, που χάρη στην καταπληκτική του σεζόν βρίσκεται στο Νο.9 και διεκδικεί επίσης την πρόκριση στο Τορίνο.

Αναλυτικά η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots