ATP
Κοντά στους 5.000 βαθμούς ο Τσιτσιπάς - στην 3η θέση ο Medvedev

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Gyles Dias/Tennis Canada
tn team Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 - 13:15

O Στέφανος Τσιτσιπάς μείωσε τη διαφορά του από τον Novak Djokovic μετά και το Τορόντο και πλησιάζει τους 5.000 κερδισμένους βαθμούς για φέτος, ενώ στην 3η θέση του Race πέρασε ο πρωταθλητής του καναδικού Masters, Daniil Medvedev.

Ακόμα 360 βαθμούς πρόσθεσε στη συγκομιδή του για φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έφτασε τους 4.975 βαθμούς στο Race to Turin, παραμένοντας στη 2η θέση και μειώνοντας τη διαφορά του από τον Novak Djokovic, που δεν αγωνίστηκε. Ο Σέρβος βέβαια δύσκολα θα χάσει την 1η θέση, αφού έχοντας παίξει μόλις σε 8 τουρνουά έχει συγκεντρώσει 7.170 βαθμούς (οι 6.000 εξ αυτών από τα 3 Grand Slams).

Στην 3η θέση πέρασε σήμερα ο πρωταθλητής του Τορόντο, Daniil Medvedev, ο οποίος πήρε 1.000 βαθμούς και έφτασε τους 4.020, κερδίζοντας 3 θέσεις και πλησιάζοντας πλέον και αυτός για τα καλά στην πρόκρισή του στο ATP Finals.

Από μια θέση (εξαιτίας της ανόδου του Medvedev) έχασαν οι Matteo Berrettini, Andrey Rublev και Alexander Zverev, σε Νο.4, Νο.5 και Νο.6 αντίστοιχα, ενώ στις θέσεις τους παρέμειναν οι υπόλοιποι, με τους Rafael Nadal (Νο.7) και Casper Ruud (No.8) να συμπληρώνουν την 8άδα.

Βλέψεις για κάτι καλύτερο αν συνεχίσει το ίδιο καλά στα αμερικάνικα τουρνουά έχει και ο Reilly Opelka, ο οποίος με την παρουσία του στον τελικό του National Bank Open "αναρριχήθηκε" από το Νο.49 στο Νο.17 του Race, κερδίζοντας δηλαδή 32 θέσεις.

Αναλυτικά η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots