ATP
Πέρασε τον Τσιτσιπά στο Race o Medvedev

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Garrett Ellwood/USTA
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:22

Με την κατάκτηση του US Open, o Daniil Medvedev προσπέρασε στο Race τον Στέφανο Τσιτσιπά και εξασφάλισε την πρόκρισή του στo ATP Finals για μια ακόμα χρονιά. Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε και ο Felix Auger-Aliassime μετά το US Open.

Με τους 2.000 βαθμούς που πρόσθεσε στη συγκομιδή του, ο Medvedev έφτασε τους 6.380 κερδισμένους βαθμούς για φέτος και πέρασε στο Νο.2 της κατάταξης Race to Turin, αφήνοντας στο Νο.3 τον Στέφανο Τσιτσιπά, που βρισκόταν εδώ και 3 μήνες στη 2η θέση.

Ο Djokovic είναι βεβαίως πάντα πρώτος, αφού με 9 μόνο τουρνουά έχει φτάσει τους 8.370 βαθμούς και πολύ δύσκολα θα τερματίσει χαμηλότερα. Ο Medvedev έχει σχεδόν 2.000 λιγότερους βαθμούς από τον Σέρβο, ενώ ο Τσιτσιπάς ακολουθεί με 5.470 βαθμούς.

Οι υπόλοιπες θέσεις στην πρώτη 8άδα παρέμειναν ως έχουν, με τον Alexander Zverev να είναι στην 4η θέση, τον Andrey Rublev στην 5η, τον Matteo Berrettini στην 6η, τον Rafael Nadal στην 7η και τον Casper Ruud στην 8η.

Θυμίζουμε πως ο Nadal δεν θα αγωνιστεί στο ATP Finals στο Τορίνο εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι κι έτσι η τελευταία θέση για την πρόκριση αυτή την ώρα είναι στην ουσία η 9η, όπου βρίσκεται ο Hubert Hurkacz, με 2.505 βαθμούς.

Στο παιχνίδι της πρόκρισης μετά το US Open μπήκε και ο Felix Auger-Aliassime, που με τους 720 βαθμούς των ημιτελικών κέρδισε 5 θέσεις, ανέβηκε στη 10η θέση και υπολείπεται 185 βαθμών του Πολωνού. Αρκετά κοντά του βρίσκεται και ο Jannik Sinner, στην 11η θέση.

Οι πρώτοι 10 του Race:

Αναλυτικά η κατάταξη Race to Turin

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots