ATP
Τίτλοι τέλους για τον Melzer

 
Jurgen Melzer
Jurgen Melzer © Bildagentur Zolles
tn team Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 - 15:36

Στα 40 του χρόνια, ο Jurgen Melzer αποχαιρέτησε το επαγγελματικό τένις και το έκανε σε ένα ξεχωριστό τουρνουά για εκείνον, το 500άρι της πατρίδας του στη Βιέννη.

Ο Melzer έπαιξε αυτή την εβδομάδα στο διπλό του Erste Bank Open με τον Alexander Zverev, αλλά ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους John Peers και Filip Polasek, με 7-6 (3), 7-5. Αυτός ήταν ο τελευταίος επαγγελματικός αγώνας για τον 40χρονο Αυστριακό, που επέλεξε να αποχαιρετήσει το tour από την πατρίδα του.

"Το είδα αυτό σαν ένα μπόνους, να παίξω έναν τελευταίο αγώνα στην πατρίδα μου. Το να λέω αντίο από το σπίτι μου είναι πολύ ξεχωριστό για μένα. Εδώ ξεκίνησε η καριέρα μου και εδώ είχα μεγάλη επιτυχία", είπε ο Melzer στο ATPTour.com.

O 40χρονος Αυστριακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά της Βιέννης πριν από 22 χρόνια, το μακρινό 1999. Κατέκτησε δυο φορές τον τίτλο στα μονά, back-to-back, το 2009 και το 2010. Κέρδισε και μια φορά στα διπλά, το 2014, με παρτενέρ τον Philipp Petzschner.

Συνολικά ο Melzer κατέκτησε 5 τίτλους στην καριέρα του στα μονά (5-8 σε τελικούς ΑΤΡ), με κορυφαίο το US National Indoor Championships στο Μέμφις το 2012 (ATP 500). Η καλύτερη περίοδος για την καριέρα του ήταν η τριετία 2010-2012, όταν και κατάφερε να παίξει στα ημιτελικά του Roland Garros (2010), στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters (2011) και σε 3 ακόμα προημιτελικούς Masters διοργανώσεων, με αποτέλεσμα να φτάσει έως και το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης (Απρίλιος 2011).

Στα διπλά κατέκτησε 2 Grand Slams τίτλους, το Wimbledon το 2010 (Petzschner) και το US Open το 2011 (Petzschner), ήταν φιναλίστ στο ATP Finals το 2020 (με τον Edouard Roger-Vasselin) και έφτασε μέχρι το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Κέρδισε επίσης και ένα Slam στο μικτό διπλό, το 2011 στο Wimbledon με την Iveta Benesova.

Ο Melzer είχε τον τελευταίο χρόνο για να σκεφτεί όλα όσα συνέβησαν στην καριέρα του, αφού γνώριζε ότι θα σταματήσει. Η φετινή σεζόν ήταν αποχαιρετιστήρια και συμμετείχε μόνο στα διπλά τριών majors, σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, καθώς και σε δυο τουρνουά της πατρίδας του, στο Challenger του Tulln πριν δυο μήνες και στο Erste Bank Open της Βιέννης.

"Πάντα θα θυμάμαι τον αγώνα μου με τον Djokovic, πάντα θα θυμάμαι τους δυο τίτλους μου στη Βιέννη, το να πέφτω κάτω και να πανηγυρίζω την κατάκτηση του Wimbledon με τον Philipp στο διπλό. Αυτές είναι αναμνήσεις που επιδιώκεις να δημιουργήσεις. Σκέφτεσαι όλες τις ιστορίες, όλα τα πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς και πιστεύω πως δεν είναι τόσο οι νίκες. Είναι όλες αυτές οι στιγμές που περνάς στο tour, το να συναντάς όλους αυτούς τους ανθρώπους, να γίνεσαι καλός φίλους με κάποιους, να έρχεσαι πιο κοντά με κάποιους άλλους. Αυτά είναι τα πράγματα που θα μου λείψουν περισσότερο, όχι οι νίκες ή οι ήττες."

Παρά την αγωνιστική του απραξία για τον τελευταίο χρόνο, ο Melzer φάνηκε πως ήταν σε καλή κατάσταση και στον τελευταίο του αγώνα, στον οποίο ήταν πολύ κοντά μαζί με τον Zverev στους Peers και Polasek, το δίδυμο που βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό.

"Ήταν αυτό που ήθελα περισσότερο. Όταν έπαιξα τον τελευταίο μου αγώνα, κανείς δεν σκέφτηκε: 'τι κάνει αυτός ακόμα εδώ'; Ή ότι δεν ανήκω σ' αυτό το επίπεδο πλέον. Φυσικά έχω παίξει και καλύτερα, αλλά έχω παίξει και χειρότερα από σήμερα στην καριέρα μου. Ακόμα μπορώ να παίξω σε ένα καλό επίπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots