ATP
Djokovic: "Στόχος το Year-end No.1"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Cédric Lecocq / FFT
tn team Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 - 15:41

O Novak Djokovic δήλωσε πως ο μεγάλος στόχος του για το υπόλοιπο της χρονιάς είναι να εξασφαλίσει το Year-end No.1 για 7η φορά στην καριέρα του, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος παίκτης στο παρελθόν. Δείτε τα σενάρια για να το πετύχει στο Παρίσι.

"Το Year-end No.1 παίζεται μεταξύ εμένα και του Medvedev, και βρίσκομαι σε πολύ καλή θέση", είπε ο Djokovic. "Προφανώς αυτός είναι ο στόχος μου για το τέλος της χρονιάς, καθώς και να κάνω κάτι καλό με την Εθνική ομάδα στο Davis Cup. Οπότε ελπίζω να κλείσω δυναμικά τη σεζόν και να εξασφαλίσω το Year-end No.1"

Ο Djokovic μπορεί να εξασφαλίσει από αυτή την εβδομάδα το Year-end No.1 και έχει τις πιθανότητες με το μέρος του. Θα το εξασφαλίσει αν κατακτήσει τον τίτλο, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να τον απειλήσει, Daniil Medvedev. Αν ο Medvedev δεν προκριθεί στον τελικό, τότε ο Djokovic χρειάζεται να φτάσει στα ημιτελικά, ενώ αν o Medvedev δεν μπει στα ημιτελικά, τότε ο Djokovic χρειάζεται μόλις μια νίκη στο Παρίσι. Αν ο Medvedev δεν μπει στα προημιτελικά, τότε ο Djokovic θα εξασφαλίσει το Year-end No.1 ακόμα και αν δεν πετύχει νίκη στο τουρνουά.

Ο Djokovic θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στη δράση, μετά από τον χαμένο τελικό του US Open, όπου έχασε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει για πάντα την ιστορία του αθλήματος, αφού διεκδικούσε το μοναδικό επίτευγμα του calendar-Year Grand Slam.

"Έχω μάθει μέσα στα χρόνια να διαχειρίζομαι τέτοιες ήττες και να τις χρησιμοποιώ σαν ευκαιρίες να γίνω καλύτερος. Η ήττα στο US Open ήρθε στο χειρότερο και ταυτόχρονα στο καλύτερο χρονικό σημείο για μένα. Φυσικά και είμαι απογοητευμένος με αυτή, αλλά νιώθω και ευλογημένος με την εμπειρία που αποκόμισα και την αγάπη που πήρα από τον κόσμο. Ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει ποτέ ξανά στη Νέα Υόρκη και γενικά δεν το βιώνω σε πολλά μέρη του κόσμου."

Όσο για την αγωνιστική απραξία των τελευταίων δυο μηνών, σίγουρα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τον πολύ έμπειρό Σέρβο: "Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Προπονήθηκα πολύ καλά τις δυο τελευταίες εβδομάδες και είχα αρκετή επιτυχία στο Bercy τα τελευταία χρόνια, κάτι που μου δίνει λόγο να πιστεύω πως μπορώ να πάω μακριά στο τουρνουά. Σίγουρα η έλλειψη αγώνων μπορεί να γίνει επικίνδυνη, οπότε πρέπει να σιγουρευτώ πως θα ξεκινήσω καλά τον πρώτο μου αγώνα και θα χτίσω τη φόρμα μου όσο περνάνε οι αγώνες. Γι' αυτό θα είναι σημαντικό να κερδίσω τον πρώτο αγώνα, ώστε να νιώσω πιο άνετα στο court στα επόμενα παιχνίδια."

Ο Djokovic θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Marton Fucsovics, που κέρδισε σήμερα έπειτα από μεγάλη μάχη τον Fabio Fognini με 6-1, 6-7 (6), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots