ATP
Προβάδισμα Καζακστάν επί Σερβίας μετά από ματς έπος! (vids)

 
Προβάδισμα Καζακστάν επί Σερβίας μετά από ματς έπος! (vids)
tn team Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 - 20:47

Ο Mikhail Kukushkin ανέτρεψε το 2-5 στο 3ο σετ, έσβησε διπλό match point στο σερβίς του Miomir Kecmanovic και 4 match points συνολικά, για να κερδίσει τον Σέρβο μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά αγώνα!

Μια επική μονομαχία έδωσαν για σχεδόν 3,5 ώρες οι Mikhail Kukushkin και Miomir Kecmanovic, για τον προημιτελικό του Davis Cup μεταξύ του Καζακστάν και της Σερβίας στη Μαδρίτη.

Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά, ο 33χρονος Kukushkin, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο Νο.182 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Kecmanovic με 7-6 (5), 4-6, 7-6 (11) και χάρισε στο Καζακστάν το προβάδισμα στον προημιτελικό. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η 4η φετινή tour-level νίκη για τον Kukushkin.

Στο 1ο σετ ο βετεράνος Καζάκος ανέτρεψε γρήγορα το 0-2 και ισοφάρισε σε 2-2. Δεν έγιναν άλλα break γι' αυτό το σετ και ο Kukushkin, που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του tie-break, επικράτησε με 7-5 για να πάρει το σετ.

O Kecmanovic έμεινε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς βρέθηκε πίσω με σετ και με break στο 1-3, ενώ ήταν πίσω έως και 2-4 στο 2ο σετ. Κατάφερε να κερδίσει τα 4 επόμενα games όμως και να "σπάσει" 2 φορές στη σειρά το σερβίς του αντιπάλου του, για να κατακτήσει το σετ με 6-4. Στο 10ο game χρειάστηκε το 5ο break point και set point, για να κάνει τελικά το 6-4.

Το ματς επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις ακόμα, αφού στο 3ο σετ, αφού επέστρεψε από σετ και break πίσω, ο Kecmanovic βρέθηκε μια ανάσα μακριά από τη νίκη. Είχε καλύτερο ξεκίνημα ο 22χρονος Σέρβος και προηγήθηκε με 3-0, ενώ παρέμεινε μπροστά μέχρι το 5-2. Στο 9ο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη, είχε διπλό match point στο 5-3, 40-15!

Ο Kukushkin κατάφερε με κάποιο τρόπο να μείνει στο game και να κάνει και το break λίγο αργότερα, για να μειώσει σε 5-4. Ισοφάρισε αργότερα, για να οδηγηθεί και αυτό το σετ στο tie-break.

To tie-break αυτό ήταν πιο μεγάλο σε διάρκεια από το πρώτο, όμως είχε την ίδια κατάληξη, με τον Kukushkin να σβήνει 2 νέα match points, στο 5-6 και στο 6-7 και να αξιοποιεί το 5ο προσωπικό του match point - καθώς 4 match points έσβησε και ο Kecmanovic - μέχρι τελικά να το κατακτήσει με 13-11!

Ήταν μια νίκη που βάζει μπροστά το Καζακστάν, αλλά ταυτόχρονα και μια νίκη που είχε ανάγκη το Καζακστάν για να έχει ελπίδες πρόκρισης, αφού στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, είναι ξεκάθαρο το προβάδισμα της Σερβίας, με τον Novak Djokovic να αντιμετωπίζει τον Alexander Bublik. Αν ο Nole επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, η πρόκριση θα κριθεί στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, που θα είναι το διπλό και θα αγωνιστεί επίσης ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots