ATP
Προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του ο Del Potro (vid)

 
Προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του ο Del Potro (vid)
tn team Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022 - 0:36

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου, ο Juan Martin Del Potro προανήγγειλε το τέλος της καριέρας του από το τένις, λέγοντας πως έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για να μπορεί να βρεθεί ξανά στο court, αλλά δεν αντέχει άλλο και νιώθει πόνο ακόμα και όταν κοιμάται.

"Πάντα τα ξεπερνάω όλα και δεν θέλω να κλείσω αυτή την πόρτα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ επειδή αγαπώ το τένις. Σήμερα όμως πρέπει να είμαι ειλικρινής και να μην σας δώσω το λάθος μήνυμα, γιατί έχω δώσει μηνύματα τα 2,5 τελευταία χρόνια που δεν συμβάδιζαν με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκομαι εδώ για ένα θαυματουργό comeback, όπως έχω κάνει στο παρελθόν. Ξέρω καλά πόσο με περιορίζει το σώμα μου και θα το δούμε και αργότερα. Μ' αυτόν τον τραυματισμό, έλεγα πάντα ότι δεν θα τα παρατήσω. Ότι ο αποχαιρετισμός μου έπρεπε να γίνει σε ένα γήπεδο και όχι σε μια συνέντευξη Τύπου", είπε ο Del Potro, στις δηλώσεις που έκανε στο Μπουένος Άιρες, ενόψει του Argentina Open.

Ο 33χρονος Αργεντινός θα δώσει στο 250άρι του Μπουένος Άιρες τον πρώτο του αγώνα από το καλοκαίρι του 2019, όμως απ' ότι φαίνεται θα δώσει και έναν από τους τελευταίους αγώνες της καριέρας του, αφού άφησε να εννοηθεί ότι μετά από τα δυο τουρνουά της επιστροφής του, σε Μπουένος Άιρες και Ρίο, θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του.

"Πονάω ακόμα και στον ύπνο μου εδώ και 2,5 χρόνια. Συνήθιζα να πηγαίνω οδηγώντας στο Tandil για 3,5 ώρες και τώρα πρέπει να κάνω στάσεις για να τεντώνω το πόδι μου. Δεν μου αρέσει, όμως αυτό πρέπει να κάνω. Δίνω μια μάχη για την υγεία μου και για την ποιότητα ζωής που θα έχω", πρόσθεσε ο πρωταθλητής του US Open του 2009, ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις στο δεξί του γόνατο τα 2,5 τελευταία χρόνια. Συνολικά έχει κάνει 8 χειρουργεία στην καριέρα του.

"Δυστυχώς έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλούς τραυματισμούς, αλλά πέτυχα περισσότερα απ' όσα ήθελα να πετύχω. Μπορεί να μην έχω το ονειρεμένο comeback που είχα παλιότερα, είναι όμως πολύ δύσκολο για μένα να παίζω στην καθημερινότητά μου. Γνωρίζω τις ικανότητες που έχω στο τένις, αλλά γνωρίζω και για τους περιορισμούς που μου βάζει η σωματική μου διάπλαση."

Ο Del Potro αναμένεται να πραγματοποιήσει την επιστροφή του την ερχόμενη Τρίτη, απέναντι στον συμπατριώτη του, Federico Delbonis.

"Ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο την Τρίτη. Αυτός ήταν ο λόγος που έκανα την τελευταία μου εγχείρηση. Και δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο αντίπαλο από τον Fede, με τον οποίο μοιραζόμαστε τις πιο ευτυχισμένες μας μέρες. Πέρα από την αγωνία και την θλίψη, θέλω η Τρίτη να είναι μια αξέχαστη μέρα. Το τουρνουά στο Μπουένος Άιρες με έκανε να αισθανθώ πως είναι τώρα ή ποτέ", κατέληκε ο "Πύργος", αφήνοντας να εννοηθεί πως το τέλος της καριέρας του είναι πλέον πολύ κοντά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots