ATP
Alcaraz: "Καλό που το τένις πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία"

 
Alcaraz: "Καλό που το τένις πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία"
© Argentina Open
tn team Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 10:32

Κόντρα σε όλες τις αμφιβολίες και τις κριτικές, ο Carlos Alcaraz βλέπει μόνο θετικά στο άνοιγμα του τένις στη Σαουδική Αραβία.

"Είναι καλό για το τένις να έχουμε περισσότερους χώρους, να παίζουμε σε περισσότερες χώρες. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που εξελίσσεται πολύ γρήγορα από κάθε άποψη. Έχει πολλές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, πυγμαχία, τώρα τένις. Νομίζω θα κάνει καλό στον αθλητισμό γενικότερα. Δεν ξέρω μέχρι που θα φτάσει αυτό, αλλά εξελίσσεται συνεχώς", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Μπουένος Άιρες.

Σχολίασε και την κριτική που δέχτηκε ο Rafael Nadal, επειδή δέχτηκε την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας να γίνει ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα: "Έχω ακούσει την κριτική στον Rafa, αλλά δεν μου φαίνεται κακό που είναι ο πρεσβευτής του τένις στη χώρα. Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται, που ανοίγεται στον κόσμο του αθλητισμού και τι καλύτερο από το να είναι ο Rafa αυτός που μπορεί να επεκτείνει τον κόσμο του αθλητισμού σε μέρη που δεν βρισκόταν πριν. Εμείς παίζουμε και προσπαθούμε να προσελκύσουμε περισσότερους ανθρώπους να παίξουν τένις. Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Rafa για να κάνει αυτό το σύμπαν ακόμα μεγαλύτερο."

Θυμίζουμε πως η Σαουδική Αραβία, η οποία κριτικάρεται από μεγάλη μερίδα του δυτικού κόσμου ότι χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για να ξεπλύνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνει μεγάλο άνοιγμα στο τένις τελευταία και τον Οκτώβριο θα διοργανώσει και ένα πολύ μεγάλο τουρνουά επίδειξης στι Ριάντ, στο οποίο θα συμμετέχουν αμφότεροι Alcaraz και Nadal, μεταξύ των Novak Djokovic, Jannik Sinner και Daniil Medvedev!

O Alcaraz θα επιστρέψει αυτή την εβδομάδα στη δράση μετά την Αυστραλία, καθώς θα παίξει στο χωμάτινο 250άρι του Μπουένος Άιρες. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκε με bye, θα αντιμετωπίσει έναν εν εκ των Juan Pablo Varillas και Camilo Ugo Carabelli.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots