ATP
Ο Wawrinka εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε Federer, Nadal και Djokovic

 
Ο Wawrinka εξήγησε τις διαφορές ανάμεσα σε Federer, Nadal και Djokovic
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 10:08

O Stan Wawrinka έχει παίξει αρκετές φορές με τους Big 3, τους έχει κερδίσει επίσης αρκετές φορές και εξήγησε ποιες είναι η διαφορές τους όταν τους αντιμετωπίζεις.

"Έχουν διαφορετικό στυλ οι τρεις τους. Ο Rafa είναι αριστερόχειρας και οι αγώνες του είναι πολύ σκληροί, σωματικές μάχες. Είναι δύσκολο σωματικά, αλλά και πνευματικά να τον αντιμετωπίσεις. Ο Roger παίζει πιο γρήγορα από όλους και σε κάνει να νιώθεις άβολα στο γήπεδο. Ο Novak είναι ο τέλειος παίκτης, λόγω του τρόπου που παίζει", είπε ο Wawrinka, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το Ole της Αργεντινής.

"Είχα την ευκαιρία να τους κερδίσω αρκετές φορές, αλλά έχασα και πολλές φορές και από τους τρεις. Πάντα το έβλεπα σαν ευκαιρία το να παίζω απέναντι στους καλύτερους στην ιστορία του τένις. Ακόμα και αν έχανα απ' αυτούς, ήταν πάντα μια πρόκληση. Είναι πάντα ιδιαίτερο να παίζεις απέναντί τους", πρόσθεσε ο 38χρονος Ελβετός.

Για το γεγονός ότι κατέκτησε τον 1ο του Grand Slam τίτλο στα 29 του, είπε: "Πιστεύω εξαρτάται από τον παίκτη και την προσωπικότητά του. Για παράδειγμα, ο Carlos (Alcaraz) και ο Jannik (Sinner) ήδη κέρδισαν τα πρώτα τους Grand Slams και o Carlos βρέθηκε και στο Νο.1. Μου αρέσει να είμαι στο court και να έχω την ευκαιρία να παίζω με παίκτες διαφορετικών γενιών και με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Νιώθω τυχερός που μπορώ να το ζήσω αυτό και ελπίζω να μπορέσω να κερδίσω και κάποιον από τη νέα γενιά."

Όσο για το τι είναι αυτό που τον κρατάει στο tour στα 38 του: "Το πάθος για το άθλημα, δίχως αμφιβολία. Είμαι παθιασμένος μ' αυτό που κάνω. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ζωής, όταν βρίσκεις το πάθος σου και μπορείς να το κάνεις επάγγελμα. Ο ενθουσιασμός που νιώθω για το τένις, η ευκαιρία που μου δίνει να ταξιδέψω στον κόσμο, απολαμβάνω κάθε μικρή λεπτομέρεια της ζωής του τένις. Ακόμα και το πιο δύσκολο, που είναι η σκληρή προπόνηση, το να είσαι πειθαρχημένος και να θυσιάζεις αρκετά πράγματα. Ξέρω πως είναι μέρος της όλης διαδικασίας και απολαμβάνω αυτή τη ζωή. Επίσης γνωρίζω πως δεν θα το κάνω για πάντα, οπότε προσπαθώ να το απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο."

Ο Wawrinka βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες και αυτή την εβδομάδα θα παίξει στο Argentina Open. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Pedro Cachin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots