ATP
Κέρδισε και τον Shapovalov ο Vesely! (vids)

 
Jiri Vesely
Jiri Vesely © DDF Tennis
tn team Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 20:48

Απίστευτος Jiri Vesely! Απέκλεισε και τον Denis Shapovalov από το Ντουμπάι μετά από μια μάχη 3 ωρών και 12 λεπτών, έφτασε τις 6 νίκες στις 7 τελευταίες ημέρες και προκρίθηκε στον 1ο τελικό του εδώ και 2 χρόνια και σημαντικότερο στην καριέρα του!

Ο Jiri Vesely βρέθηκε πίσω με σετ, σέρβιρε 2 φορές για να παραμείνει στο τουρνουά στο 2ο σετ, έχανε με break στο 4-5 του 3ου σετ και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον Denis Shapovalov με 6-7 (7), 7-6 (2), 7-6 (3), έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη 3 ωρών και 12 λεπτών!

Παρά το γεμάτο τουρνουά του, που ξεκίνησε από τα προκριματικά, ο 28χρονος Τσέχος είχε δυνάμεις έως το τέλος και κατάφερε να ανατρέψει το 3ο σετ, παρότι ο Shapovalov σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game.

Ο Τσέχος qualifier έκανε το break back και ισοφάρισε σε 5-5, μένοντας "ζωντανός" στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Με love service game έκανε το 6-5 και ο Shapovalov κράτησε επίσης το σερβίς του στη συνέχεια, για να στείλει και αυτό το σετ στο tie-break, εκεί όπου κρίθηκαν και τα δυο προηγούμενα.

Ο Vesely "ξέφυγε" στο αποφασιστικό tie-break με 4-1 και παρά την προσωρινή μείωση του Shapovalov σε 4-3, πήρε τους 3 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε το νέο πολύ σπουδαίο επίτευγμά του, σχεδόν ένα τέταρτο μετά τη συμπλήρωση της 3ης ώρας αγώνα!

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Vesely μέσα σε 7 μέρες στο Ντουμπάι! Ξεκίνησε από τα προκριματικά ο Τσέχος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.123 της παγκόσμιας κατάταξης και εκεί κέρδισε το περασμένο Σαββατοκύριακο τους Hady Habib και Alexei Popyrin, αμφότερους στα 3 σετ.

Στη συνέχεια απέκλεισε τον Marin Cilic στον 1ο γύρο, τον Roberto Bautista Agut στον 2ο γύρο και τον Novak Djokovic στα προημιτελικά, πετυχαίνοντας σήμερα την 4η συνεχόμενη πολύ σπουδαία νίκη του και 6η συνολικά στο Ντουμπάι, όπου έχει παίξει ήδη 15 σετ!

Προκρίθηκε στον 4ο τελικό της καριέρας του, 1ο σε 500άρι τουρνουά και 1ο μετά από 2 χρόνια. Είχε κερδίσει τους δυο τίτλους του στο 250άρι του Ώκλαντ το 2015 και στο 250άρι του Maharashtra το 2020, ενώ ήταν και φιναλίστ στο 250άρι του Βουκουρεστίου το 2015.

Στον τελικό του Ντουμπάι, που θα γίνει το Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα (Cosmote Sport 6HD), θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots