ATP
"Μια από τις μεγαλύτερες κλοπές που έχω δει στο άθλημα" (vid)

 
"Μια από τις μεγαλύτερες κλοπές που έχω δει στο άθλημα" (vid)
tn team Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 - 10:04

Ένα πολύ ιδιαίτερο σμυβάν έλαβε χώρα στο Χιούστον για τα προκριματικά του τοπικού τουρνουά της ΑΤΡ, καθώς ο διαιτητή φώναξε από την καρέκλα του τη φράση "Game, Set & Match", αλλά αργότερα κατέβηκε από την καρέκλα του, άλλαξε την απόφασή του και τελικά άλλαξε και ο νικητής της αναμέτρησης!

Δεν συνηθίζεται ένας διαιτητής να αναγγέλει το νικητή ενός αγώνα, λέγοντας την περίφημη φράση "Game, Set & Match" και αργότερα να κατεβαίνει από την καρέκλα του και τελικά να αλλάζει την απόφασή του.

Αυτό έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο διαιτητής της αναμέτρησης του Steven Diez μα τον Gijs Brouwer, για τα προκριματικά του τουρνουά του Χιούστον. Πρώτα ανήγγειλε τη νίκη του Diez και αργότερα κατέβηκε από την καρέκλα του, διαπιστώνοντας πως το σερβίς του Brouwer ήταν άουτ, επομένως ο πόντος αυτός ήταν άκυρος. Υπήρξε ωστόσο έντονη αντιπαράθεση για το σημάδι που έλεγξε, το οποίο σύμφωνα με τον Diez ήταν πολύ μακριά από το κανονικό σημάδι.

Ο Καναδός διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για τα επόμενα λεπτά, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αλλάξει την απόφαση. Είχε μόλις πανηγυρίσει την πρώτη του πρόκριση σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης από τον Σεπτέμβριο του 2020 και τελικά μετά από λίγα λεπτά αναγκάστηκε να συνεχίσει το παιχνίδι. Ήταν μάλιστα πολύ επηρεασμένος από αυτό που είχε γίνει, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-6, 7-5, 6-2!

"Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν είδα τον διαιτητή να κατεβαίνει από την καρέκλα του. Τσέκαρε ένα σημάδι που ήταν ένα μέτρο μακριά από το κανονικό σημάδι. Ο επόπτης τον διόρθωσε και του έδειξε το κανονικό σημάδι, αλλά εκείνος επέμεινε πως δεν ήταν αυτό. Έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα, όταν μου είπε πως ο αντίπαλός μου δεν έπαιζε οπότε το passing shot μου ήταν ως μη γενόμενο. Πέρασε μια μέρα και ακόμα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να συμβεί αυτό σ' αυτό το επίπεδο. Σε τελικό προκριματικό γύρο ενός ΑΤΡ 250 τουρνουά", είπε ο Diez στο puntodebreak.com.

"Μετά απ' αυτό σταμάτησε το παιχνίδι για 7-8 λεπτά, μέχρι να έρθει ο supervisor. Αυτός όμως φυσικά δεν ήταν στο γήπεδο, οπότε εμπιστεύτηκε την εκδοχή του διαιτητή. Μου είπε μάλιστα πως δεν μπορούσε να κάνει κάτι, παρότι σε προσωπική μας συζήτηση μου είπε πως πίστευε περισσότερο τη δική μου εκδοχή! Δεν έχω αμφιβολία πως ο διαιτητής έκανε το καλύτερο που μπορούσε, αλλά δεν κάνει γι' αυτό το επίπεδο. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες κλοπές που έχω δει σ' αυτό το άθλημα. Χθες κέρδισα τον αγώνα, αλλά έγινε και δεύτερος αγώνας, τον οποίο έχασα!"

Παρά την ήττα του πάντως, ο Diez κατάφερε τελικά να μπει στο κυρίως ταμπλό του Χιούστον, ως lucky loser. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Jordan Thompson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots