ATP
Έτοιμος για την υπεράσπιση ο Τσιτσιπάς

 
Έτοιμος για την υπεράσπιση ο Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 9:34

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει 9 διαδοχικές νίκες στο Monte-Carlo και θα διεκδικήσει σήμερα τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στο πριγκιπάτο, ενάντια στον Alejandro Davidovich Fokina.

Ο μεγάλος τελικός του Monte-Carlo Masters θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 15:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 6HD.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δείχνοντας πολύ δυνατός όλη την εβδομάδα και ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε στη διαδρομή του, θα έχει τον πρώτο λόγο για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στο Monte-Carlo, το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα Masters 1000 τρόπαιο που έχει σηκώσει.

Απέναντί του θα βρεθεί ο σαφώς πιο άπειρος Davidovich Fokina, ο οποίος όμως διανύει μια απίστευτη εβδομάδα, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τους Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, David Goffin και Taylor Fritz.

Για τον 22χρονο Ισπανό, αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός γενικά στο tour, συνεπώς και ο 1ος σε Masters διοργάνωση. Για τον Τσιτσιπά, αντίθετα, αυτός θα είναι ο 19ος τελικός καριέρας και ο Έλληνας πρωταθλητής θα αναζητήσει τον 9ο τίτλο του, 2ο σε Masters διοργάνωση και 1ο στη φετινή σεζόν.

Θα είναι η 3η συνάντηση των δυο τους στο tour, με τον Στέφανο να προηγείται με 2-0 στις νίκες, όχι σε εύκολα πάντως παιχνίδια. Στα προημιτελικά του Monte-Carlo πέρσι είχαν συναντηθεί για 1η φορά και ο Ισπανός είχε εγκαταλείψει μετά από ένα σετ, το οποίο είχε πάρει ο Τσιτσιπάς με 7-5. Φέτος συναντήθηκαν ξανά, στον 1ο γύρο του Ρότερνταμ, με τον Στέφανο να επικρατεί με 7-5, 6-7 (1), 6-4.

Ό,τι και αν συμβεί στον σημερινό τελικό, ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά θα ανεβεί στο Νο.2 της κατάταξης Race to Turin. Ο Davidovich Fokina με τη σειρά του, έχει εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα είναι σίγουρα στο Νο.27, από το Νο.46 που βρίσκεται σήμερα. Αν κερδίσει τον τίτλο ο Ισπανός θα ανεβεί στο Νο.20 του κόσμου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Court Rainier III:
12:30 Ram/Salisbury [1] v. Cabal/Farah COSMOTE SPORT 6HD
15:30 Stefanos Tsitsipas [3] v. Alejandro Davidovich Fokina COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots