ATP
"Καθάρισε" στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς - με Dimitrov αύριο (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 - 22:24

O Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε ένα σετ από τον Ilya Ivashka στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη, σε έναν αγώνα που πέρασε από πολλές διακοπές και δυσκολίες, πήρε όμως την πρόκριση και αύριο θα έχει ενδεχομένως διπλή αποστολή, αντιμετωπίζοντας πρώτα τον Grigor Dimitrov.

Με μια μέρα καθυστέρηση και πολλές ώρες αναμονής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη και να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Barcelona Open, επικρατώντας του Ilya Ivashka με 6-1, 4-6, 6-2.

Θυμίζουμε πως η αναμέτρηση αυτή έπρεπε να ολοκληρωθεί χθες, διακόπηκε όμως 2 φορές και τελικά αναβλήθηκε για σήμερα, με τον Στέφανο να προηγείται με 5-1 μετά από 26 λεπτά καθαρού παιχνιδιού.

Σήμερα ο αγώνας πήρε επίσης πολλές αναβολές, αφού η βροχή ήταν έντονη και ακατάπαυστη από το πρωί στη Βαρκελώνη. Τελικά, μετά από αρκετές ώρες αναμονής οι δυο παίκτες βγήκαν στο court το βράδυ και ο Στέφανος ολοκλήρωσε την αποστολή του, έστω και αν δυσκολεύτηκε για ένα σετ.

Συγκεκριμένα, στις δύσκολες συνθήκες που παίχτηκε τένις, με αρκετό αέρα και υγρασία, ο Στεφ έριξε λίγο το επίπεδό του και ο Ivashka το εκμεταλλεύτηκε αυτό, κάνοντας το break για να κερδίσει το 2ο σετ με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο ήταν σοβαρός όταν χρειάστηκε και "καθάρισε" την αναμέτρηση στο 3ο σετ, όπου έχασε μόλις 2 games από τον Λευκορώσο, "σφραγίζοντας" τη νίκη σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

O Τσιτσιπάς βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή χωμάτινη σεζόν στο 6-0 νίκες και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, στις 14:30 με 15:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Dimitrov στάθηκε κάπως πιο τυχερός, καθώς πρόλαβε και ολοκλήρωσε τη νίκη του από το απόγευμα, βγαίνοντας για λίγο μόνο στο court σήμερα, αφού ήταν μπροστά επί του Federico Coria με 4-6, 6-3, 4-3 όταν διακόπηκε το δικό του παιχνίδι χθες. Ο Βούλγαρος σήμερα κέρδισε το 3ο σετ με 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία του στον 3ο γύρο.

Θα αντιμετωπίσει για 4η φορά τον Τσιτσιπά, με τον Έλληνα παίκτη να προηγείται με 2-1 στις νίκες. Τελευταία φορά είχαν συναντηθεί πέρσι στη Βιέννη, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει με 7-6 (6), 6-4. Στη μοναδική τους συνάντηση στο χώμα, στο Roland Garros το 2020, ο Τσιτσιπάς επίσης είχε αναδειχθεί νικητής, με 3-0 σετ.

Αν κερδίσει και αύριο ο Έλληνας πρωταθλητής, θα επιστρέψει στο court περίπου στις 19:00 ώρα Ελλάδας, για να αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα του Carlos Alcaraz με τον Jaume Munar.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots