ATP
Alcaraz: "Απ' τις καλύτερες μέρες της ζωής μου"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 - 11:35

Μέσα σε δυο μέρες ο Carlos Alcaraz κέρδισε τους Rafael Nadal και Novak Djokovic, κάτι που φυσικά θέλει να γιορτάσει, την ίδια στιγμή όμως συγκεντρώνεται και στον σημερινό τελικό της Μαδρίτης, αφού η αποστολή του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

"Είναι θαυμάσιο. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος με αυτούς τους αγώνες, κέρδισα τον Rafa χθες και το Νο.1 του κόσμου σήμερα. Μου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση για τον τελικό αύριο. Σήμερα είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έρθει μια καλύτερη, ίσως και αύριο", είπε ο Alcaraz, κλείνοντας το μάτι στον σημερινό τελικό της Μαδρίτης (19:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev.

Μέσα σε κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο, ο Alcaraz πανηγύρισε τις δυο μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, απέναντι στους θρυλικούς Nadal και Djokovic.

"Για να κερδίσεις τον Rafa, πρέπει να έχεις πολύ καλό backhand. Χθες έκανα ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι με το backhand, έπαιζα πολύ επιθετικά. Αν αφήσεις αυτούς τους παίκτες να κυριαρχήσουν, θα τρέχεις σε όλο το παιχνίδι και θα σε διαλύσουν. Τα πήγα πολύ καλά χθες στο να βγω μπροστά, να είμαι επιθετικός και πάνω απ' όλα να παίξω καλά με το backhand, την περιοχή που ο Rafa επιτίθεται περισσότερο. Σήμερα ήμουν πολύ συνεπής σε όλο το παιχνίδι, ήμουν επιθετικός και ήξερα ποιες θα ήταν οι κομβικές στιγμές του αγώνα. Πήγαινα για τα χτυπήματά μου, παρόλο που δεν εκμεταλλεύτηκα όλες τις ευκαιρίες μου, κατάφερα όμως να είμαι επιθετικός και σταθερός."

Όσο για το ποιος είναι καλύτερος αυτή τη στιγμή, ο Alcaraz απάντησε: "Θα έλεγα ο Djokovic, επειδή είναι το Νο.1 του κόσμου, αλλά και οι δυο είναι οι καλύτεροι παίκτες στην ιστορία. Σήμερα κέρδισα το Νο.1 του κόσμου, αλλά ακόμα πρέπει να κερδίσω πολλούς παίκτες για να γίνω ο καλύτερος."

Ο Alcaraz είπε ακόμα πως είναι σημαντικό να γιορτάζεις σε στιγμές σαν κι αυτές, δεν θέλει να το παρακάνει όμως, αφού δεν σκοπεύει να επαναπαυτεί με τίποτα λιγότερο από το τρόπαιο στη Μαδρίτη.

"Οι μεγάλες νίκες πρέπει να γιορτάζονται, χωρίς όμως υπερβολές. Πρέπει να το απολαύσω. Μετά από αυτή τη νίκη θα βρεθώ με την ομάδα μου και με την οικογένειά μου για να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή, αλλά αύριο θα έχω έναν τελικό Masters 1000 να δώσω και θα είμαι συγκεντρωμένος και έτοιμος γι' αυτή την αναμέτρηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots