ATP
Σταμάτησε τον Thiem και μπήκε τελικό ο Berrettini (vids)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Fabian Meierhans/ Swiss Open Gstaad
tn team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 14:20

Ο Matteo Berrettini έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί και κέρδισε τον Dominic Thiem με 2-0 σετ, για να προκριθεί στον τελικό του Gstaad.

Οι επιτυχίες για τον Berrettini στα ευρωπαϊκά τουρνουά συνεχίζονται, με τον 26χρονο Ιταλό, πρωταθλητή στα δυο τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε, σε Στουτγκάρδη και Queen's, να προκρίνεται σε ακόμα έναν τελικό, στο 250άρι του Gstaad στην Ελβετία.

Ο Berrettini επιβλήθηκε με 6-1, 6-4 του Thiem σε 77 λεπτά και έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες στο tour, ενώ μπήκε στον 11ο τελικό της καριέρας του και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-3).

Μπήκε πολύ καλύτερα στον σημερινό ημιτελικό με τον Thiem ο 26χρονος Ιταλός, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.15 στον κόσμο, ο οποίος προηγήθηκε με 5-0 και έκλεισε πολύ γρήγορα το 1ο σετ στα 7 games.

Και στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν ελεγχόμενα για τον Berrettini, που έκανε δυο συνεχόμενα break και βρέθηκε μπροστά με 5-2. Ο Thiem αντέδρασε και μείωσε σε 5-4, τη δεύτερη φορά όμως που ο Ιταλός σέρβιρε για τη νίκη, το έκανε με επιτυχία και ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1 ώρα και 17 λεπτά.

Στον τελικό του Swiss Open Gstaad, o Berrettini θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Casper Ruud και Albert Ramos Vinolas.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots