ATP
Sinner: "Δεν κοιμήθηκα μετά την ήττα από τον Djokovic"

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 16:36

O Jannik Sinner μίλησε για την ήττα του από τον Novak Djokovic στο Wimbledon, το μέλλον του ιταλικού τένις και την αντιπαλότητά του με τον Matteo Berrettini.

Μετά από ένα πολύ καλό τουρνουά φέτος στο Wimbledon, o Sinner αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Djokovic, σε έναν αγώνα που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ. Ο τρόπος που έχασε δεν ήταν ο καλύτερος και όπως δήλωσε ο νεαρός Ιταλός δεν κοιμήθηκε μετά από τον αγώνα, κάτι που συνηθίζει να κάνει μετά από ήττες.

"Κάθε φορά που χάνω έναν αγώνα, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Μετά από τον αγώνα είδα τα highlights. Θέλω να μαθαίνω απ' αυτούς τους αγώνες αμέσως. Πήρα πολλά θετικά πράγματα από το Wimbledon. Πήρα την εμπειρία από το γρασίδι και που έπαιξα με τον Djokovic στο Center Court. Ήταν καλός αγώνας, μετάνιωσα που δεν τον πίεσα περισσότερο στο 3ο και στο 4ο σετ, αλλά στο 5ο σετ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είχα ένα τέρας στην άλλη άκρη του γηπέδου και του άξιζε η νίκη."

Για το αν πιστεύει ότι θα κέρδιζε το Wimbledon αν περνούσε τον Djokovic, o 21χρονος είπε: "Είναι δύσκολο να πω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα να είχα τις ευκαιρίες αν έπαιζα καλά, αλλά μπορώ σίγουρα να πω πως σε κάθε τουρνουά που παίζω θέλω να κερδίζω. Προφανώς πήρα αρκετή αυτοπεποίθηση από το Wimbledon, μετά από τους τραυματισμούς και τις κακοτυχίες που είχα αυτή τη σεζόν."

Για το ότι είναι στο Νο.1 της Ιταλίας αυτή τη στιγμή: "Δεν σημαίνει τίποτα που είμαι στο Νο.1 της Ιταλίας, είναι μόνο ένα γεγονός. Ο Berrettini ήταν άτυχος αυτή τη χρονιά και ο Musetti είναι σε καλή κατάσταση, μόλις κατέκτησε το Αμβούργο. Η Ιταλία έχει πολλούς διαφορετικούς παίκτες, αλλά είναι όλοι εξαιρετικοί. Είμαστε μεγάλη δύναμη"

Για τη σχέση και την αντιπαλότητά του με τον Matteo Berrettini: "Δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με τον Berrettini, είμαστε δυο ήσυχοι χαρακτήρες που τα δίνουμε όλα όταν μπαίνουμε στο γήπεδο. Δεν τον έχω αντιμετωπίσει ακόμα στο tour. Είναι αλήθεια πως έχει περισσότερη εμπειρία από μένα, έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους και ήταν περισσότερο καιρό στο Top 10. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν τον γνωρίζω πολύ καλά, αλλά έχουμε καλές σχέσεις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots