ATP
Θέλει να αναλάβει την ομοσπονδία ο Gulbis

 
Θέλει να αναλάβει την ομοσπονδία ο Gulbis
© Martin Sidorjak
tn team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 - 11:18

Σε μια ανακοίνωση-έκπληξη προχώρησε ο Ernests Gulbis, που στα 33 του χρόνια επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις της Λετονίας. Ο πρώην ημιφιναλίστ του Roland Garros, έχει τη στήριξη της Anastasija Sevastova.

Μια από τις πιο εκκεντρικές φιγούρες του tour, ο Ernests Gulbis, είναι έτοιμος για έναν νέο ρόλο στην καριέρα του, δηλώνοντας την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της λετονικής ομοσπονδίας τένις.

Ο 33χρονος Λετονός, ο οποίος παραμένει ενεργός και βρίσκεται στο Νο.365 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της ομοσπονδίας στη χώρα του, ως ένας παίκτης που μαζί με τη Sevastova και τη Jelena Ostapenko, τους τρεις που ξεχώρισαν από τη Λετονία τα τελευταία 15 χρόνια, τα έχουν καταφέρει μόνοι και χωρίς καμιά σημαντική βοήθεια από αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προεδρία στην λετονική ομοσπονδία δεν έχει αλλάξει χέρια εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, με τον Jura Savicka να είναι μόνιμα ο ισχυρός άνδρας του λετονικού τένις.

Θυμίζουμε πως ο Gulbis ήταν ημιφιναλίστ στο Roland Garros το 2014, ενώ έφτασε μέχρι το Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης την ίδια χρονιά και κέρδισε 6 τίτλους ΑΤΡ στην καριέρα του. Η υποψηφιότητά του για την προεδρία, δεν σημαίνει πως έβαλε τέλος στην καριέρα του, σύμφωνα με το λετονικό delfi.lv.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots