ATP
Εξαιρετικός Τσιτσιπάς στους "16" του Σινσινάτι (vid)

 
Εξαιρετικός Τσιτσιπάς στους "16" του Σινσινάτι (vid)
© ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 - 23:48

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα απέναντι στον Filip Krajinovic, τον κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ και προκρίθηκε στους "16" του Σινσινάτι.

Την πρώτη του νίκη από το Wimbledon πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πραγματοποίησε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Filip Krajinovic με 6-3, 6-4, σε 69 μόλις λεπτά.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.4 στο ταμπλό του Σινσινάτι και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, που προερχόταν από μια πολύ καλή νίκη επί του Daniel Evans στον 1ο γύρο.

Είχε 14 άσους, κέρδισε τους 34 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν απειλήθηκε με break point σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Τσιτσιπάς, που έπαιξε εξαιρετικά και πήρε με πειστικό τρόπο την πρόκριση.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος έριξε την προειδοποιητική βολή χάνοντας το πρώτο του break point στο 4ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς του Σέρβου στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Με love service game έφτασε στο 5-2 και κράτησε ξανά εύκολα το σερβίς του στο επόμενο game o Έλληνας πρωταθλητής, για να κάνει το 6-3.

Σε παρόμοιο σημείο ήρθε το break και στο 2ο σετ, με τον Στέφανο να περνάει μπροστά με 3-2 και να αποκτά τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Δεν έχασε ούτε έναν πόντο στα 3 επόμενα service games του ο Στεφ, που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο φαινομενικά κλειστό 6-4, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 69 λεπτά.

Επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα του από τον Jack Draper στην πρεμιέρα του στο Masters του Καναδά ο Έλληνας τενίστας, που πέτυχε και την πρώτη του νίκη από το Wimbledon, όπου είχε αποκλειστεί μετά από ένα πολύ κλειστό ματς στον 3ο γύρο από τον φιναλίστ, Νικ Κύργιο.

Στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters, όπου ήταν ημιφιναλίστ πέρσι και πρόπερσι, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman, που νωρίτερα σήμερα επικράτησε του Aslan Karatsev με 7-6 (3), 3-6, 6-2. Θα είναι η 5η τους συνάντηση στο tour, με τις μεταξύ τους αναμετρήσεις να είναι στο 2-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots