ATP
Η νέα δωρεά του Στέφανου για τα παιδιά από την Ουκρανία

 
Η νέα δωρεά του Στέφανου για τα παιδιά από την Ουκρανία
© USTA
tn team Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:54

Μια ακόμα όμορφη χειρονομία πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δώρισε 10.000 δολάρια στο ίδρυμα της Elina Svitolina, το οποίο βοηθάει παιδιά από την Ουκρανία που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος, ο Στέφανος γνώριζε για την ενέργεια αυτής της Svitolina να ξεκινήσει ένα ίδρυμα που θα βοηθάει νεαρούς παίκτες από την Ουκρανία και τη στήριξε από την πρώτη στιγμή.

"Ένιωσα την ανάγκη να βοηθήσω την Ουκρανία με έναν διαφορετικό τρόπο. Ήθελα να στηρίξω τα νέα παιδιά από την Ουκρανία, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για εκείνα", είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

"Ήξερα πως ο Στέφανος εκτός από ένας εξαιρετικός αθλητής, είναι και μεγαλόκαρδος άνθρωπος. Είναι σημαντικό να δείχνει κάποιος τις αξίες του και εκτός γηπέδου. Σήμερα η Ουκρανία υποστηρίζεται από όλον τον κόσμο, νιώθω όμως ιδιαίτερα περήφανη γι' αυτό που κάνουν φίλοι και συνάδελφοί μου, για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει ο Στέφανος", είπε με τη σειρά της η Svitolina.

To Elina Svitolina Foundation δημιουργήθηκε το 2019, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της Ουκρανίας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να ασχοληθούν με το τένις. Τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους η Ουκρανία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, έχει επικεντρώσει το έργο του στο να βοηθάει τα παιδιά που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα, φροντίζοντας για τη διαμονή, τη διατροφή και την εκπαίδευσή τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots