ATP
Κέρδισε και τον Shaporalov και κατέκτησε τον τίτλο ο Nishioka (vid)

 
Yoshihito Nishioka
Yoshihito Nishioka © Ryan Nixon / Citi Open
tn team Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 - 13:09

Μια ονειρική εβδομάδα είχε και το ανάλογο φινάλε για τον Yoshihito Nishioka, που επικράτησε του Denis Shapovalov με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Σεούλ.

O Nishioka κέρδισε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες τον Shapovalov με 6-4, 7-6 (5) και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, στο Korea Open Tennis Championships της Σεούλ.

Ο 27χρονος Ιάπωνας τενίστας έπαιξε και σήμερα φανταστικό τένις, ενώ ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης στις κρίσιμες στιγμές. Στο 1ο σετ είχε τις πρώτες ευκαιρίες στο 4ο game για ένα break, αλλά ο Shapovalov έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για το 2-2.

Λίγο αργότερα ο Καναδός είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το break, όμως ο Nishioka επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς του, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 10ο game o Nishioka είχε νέα ευκαιρία και την αξιοποίησε, για να κάνει το μοναδικό break του σετ και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Shapovalov μπήκε πιο δυνατά, έπαιζε πολύ επιθετικά και έκανε το break για να προηγηθεί με 3-1. Δεν πτοήθηκε ο Nishioka, που είχε άμεση απάντηση και ισορρόπησε το 2ο σετ στο 3-3.

Μετά απ' αυτό αμφότεροι οι δυο παίκτες έκλειναν εύκολα ή δύσκολα τα service games τους και δεν υπήρξε άλλο break point, για να οδηγηθούν στο tie-break. Εκεί ο Nishioka ήταν εξαιρετικός, προηγήθηκε με 4-1 και έφτασε σε διπλό championship point στο 6-4, για να αξιοποιήσει το 2ο και να βάλει τέλος στο ματς σε 1 ώρα και 55 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στην καριέρα του Nishioka, 4 χρόνια μετά τον τίτλο του στη Shenzhen της Κίνας. Έχει παίξει σε άλλους 2 τελικούς, το 2020 στο Delray Beach και φέτος στο Citi Open της Ουάσινγκτον.

Ο Ιάπωνας τενίστας, ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα τα 27α γενέθλιά του, απέκλεισε μεταξύ άλλων αυτή την εβδομάδα στη Σεούλ και τους Casper Ruud και Daniel Evans. Αύριο θα κερδίσει 15 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.41 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στο μεταξύ, παραμένει χωρίς τίτλο στα τελευταία 3 χρόνια ο Shapovalov,  οποίος είχε κερδίσει τον πρώτο τίτλο του στον πρώτο του τελικό τον Οκτώβριο του 2019 στη Στοκχόλμη και έκτοτε έχει 4 χαμένους τελικούς, στο Masters του Παρισιού το 2019, στα 250άρια της Γενεύης και της Στοκχόλομης το 2021 και στο 250άρι της Σεούλ φέτος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots