ATP
Η κατηγορία του Youzhny και η απάντηση Shapovalov

 
Η κατηγορία του Youzhny και η απάντηση Shapovalov
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2023 - 15:59

O Mikhail Youzhny, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Denis Shapovalov, έριξε την αγωνιστική του πτώση στην "ελλιπή αφοσίωση" του στο τένις, με τον Καναδό να χαρακτηρίζει "απαίσια" τα λόγια του.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Youzhny μίλησε για τον Shapovalov, τον οποίο έχει προπονήσει στο παρελθόν. Αν και είχε μια τρομερή καριέρα στα junior και πριν από 3 χρόνια, μόλις στα 21 του, είχε μπει στο Top 10 για πρώτη φορά, ο Shapovalov δεν κατάφερε να συνεχίσει σ' αυτόν τον δρόμο έκτοτε και σύμφωνα με τον 41χρονο Ρώσο αυτό οφείλεται στην... ελλιπή αφοσίωσή του.

"Ένιωσα πως δεν μπόρεσα να του δώσω την αλλαγή που έψαχνε. Ακούει, αλλά δεν θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή. Πριν από 2-3 χρόνια έδειχνε να είναι παίκτης που θα είναι σταθερά στο Top 10, αλλά αυτό δεν συνέβη. Χρειάζεται να κάνει αλλαγές εκτός του τένις. Πρέπει αρχικά να είναι υγιής και να κάνει καλύτερη προετοιμασία για να είναι πιο δυνατός. Πρέπει να γίνει προτεραιότητά του το τένις. Είναι ίσως η προτεραιότητά του τις περισσότερες φορές, αλλά κατά τη γνώμη μου έχει πάρει κακές αποφάσεις, στις οποίες το τένις δεν ήταν η πρώτη του προτεραιότητα", είπε συγκεκριμένα ο Youzhny στο Tennis Majors.

Η συνέντευξη δεν άργησε να φτάσει και στ' αυτιά του Shapovalov, που δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τα λόγια του παλιού του προπονητή και πρώην Top 10 τενίστα, θεωρώντας πως έκανε λάθος στην κριτική του.

"Είναι απαίσιο το πως κάποιος μπορεί να βγει εκεί έξω και να πει ότι δεν τα δίνω όλα στο τένις, όταν έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σ' αυτό από τα 5 μου. Για να μην αναφέρω ότι είμαι τραυματισμένος από το Wimbledon, κάνω αποθεραπεία και κάθε μέρα τα δίνω όλα για να μπορέσω να επιστρέψω στο court", έγραψε στο "Χ" o Καναδός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots