O Rublev σταμάτησε τον Bublik (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © AELTC
tn team Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 - 19:21

Παρότι έχασε το προβάδισμα με 2-0 σετ, ο Andrey Rublev κατάφερε τελικά να κερδίσει τον Alexander Bublik στα 5 σετ και να πάρει τη ρεβάνς, για να μπει ταυτόχρονα και για 1η φορά στα προημιτελικά του Wimbledon. Στα προημιτελικά και ο Roman Safiullin, για 1η φορά σε ένα Grand Slam.

Μετά από μια μάχη στα 5 σετ στο Centre Court, o Andrey Rublev έκαμψε τελικά την αντίσταση του Alexander Bublik με 7-5, 6-3, 6-7 (6), 6-7 (5), 6-4, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Wimbledon, για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Ρώσος δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα, παρότι έκανε ένα εξαιρετικό ματς και δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του, σώζοντας και τα 5 break points που αντιμετώπισε συνολικά.

Ο Bublik από την πλευρά του, ο οποίος προερχόταν από 8 διαδοχικές νίκες στο χορτάρι, έχοντας κερδίσει και τον σημερινό του αντίπαλο στον τελικό του Χάλε πριν 2 εβδομάδες.

Στο σημερινό παιχνίδι έμοιαζε περισσότερο να προσπαθεί να κρατηθεί στο ματς και όχι να απειλήσει, αν και κατάφερε μια χαρά να φέρει σε δύσκολη θέση τον Rublev. Ενώ ήταν ένα ματς που θα μπορούσε να "φύγει" και με 3-0, με τον Bublik να αντιμετωπίζει break point στο 4-4, 30-40 του 3ου σετ, ο Καζάκος κατάφερε να πάρει 2 σετ στο tie-break και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ρώσο.

Στο 4ο σετ έσωσε και διπλό match point στο 4-5, 15-40, ενώ στο tie-break επέστρεψε από το 3-5, για να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά. Δεν πτοήθηκε ωστόσο ο Rublev, ο οποίος έκανε άλλο ένα break -το μόνο στο 5ο σετ- για να προηγηθεί με 4-3 και να κλείσει το ματς το 10ο game, έπειτα από 3 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Rublev με αυτή τη ρεβάνς επί του Bublik, "σφράγισε" το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Wimbledon κι έτσι θα έχει συμμετοχές σε όλους τους προημιτελικούς των τεσσάρων majors.

H αποστολή του στα προημιτελικά θα είναι η δυσκολότερη δυνατή, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τον 7 φορές πρωταθλητή, μεγάλο φαβορί και νικητή στις τελευταίες 4 διοργανώσεις, Novak Djokovic, που θα παίξει αργότερα με τον Hubert Hurkacz.

Όσο για το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών, είναι ήδη γνωστό, και θα είναι μεταξύ του Jannik Sinner και του Roman Safiullin. Δεν πέρασε καθόλου εύκολα στα 2 πρώτα σετ ο Sinner, απέναντι στον μαχητικό Daniel Elahi Galan, στο 1ο οδηγήθηκε σε tie-break και στο 2ο ήταν πίσω με 2-4, στο τέλος της ημέρας όμως πήρε τη straight sets νίκη, με 7-6 (4), 6-4, 6-3.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη, Roman Safiullin, που έκανε μια ακόμα υπέρβαση σήμερα, αποκλείοντας τον Denis Shapovalov με 3-6, 6-3, 6-1, 6-3.

Για 1η φορά στην καριέρα του μπήκε στα προημιτελικά ενός Grand Slam ο Safiullin, ο οποίος δεν είχε περάσει ποτέ από το στάδιο του 2ου γύρου παλιότερα σε ένα major. Από το Νο.82 που βρίσκεται και είναι το career high του, αναμένεται να σκαρφαλώσει τουλάχιστον έως το Νο.43 του κόσμου την επόμενη εδβομάδα ο 25χρονος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots