ATP
Το πρωί ταξίδεψε, το απόγευμα κέρδισε ο Fritz! (vid)

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © Hiroshi Sato
tn team Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 - 18:43

Πριν λίγες μέρες, όταν έβγαλε θετικό τεστ στον κορωνοϊό, ο Taylor Fritz δεν πίστευε ότι θα είχε πιθανότητες να αγωνιστεί στο Τόκιο. Τελικά ολοκλήρωσε εγκαίρως την καραντίνα 7 ημερών στη Σεούλ, ταξίδεψε σήμερα το πρωί για το Τόκιο και την ίδια μέρα αγωνίστηκε στο τουρνουά, παίρνοντας την πρόκριση εις βάρος του James Duckworth!

Μια απίστευτη ιστορία δημιούργησε ο Taylor Fritz τις τελευταίες ώρες, που ταξίδεψε στο Τόκιο ανήμερα της πρώτης του αναμέτρησης στο Japan Open Tennis Championships και κατάφερε να πάρει την πρόκριση, παρόλο που δεν είχε προπονηθεί καθόλου τις τελυταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο Fritz ήταν θετικός στον κορωνοϊό κι έτσι πέρασε το διάστημα της μιας εβδομάδας υποχρεωτικής καραντίνας, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Σεούλ, ενώ παράλληλα απέσυρε και τη συμμετοχή του από το Korea Open. Θυμίζουμε πως θετικός στην Covid-19 ήταν και ο Cameron Norrie, ο οποίος όμως είχε παίξει ήδη έναν αγώνα στη Σεούλ και όταν ξεκίνησε την καραντίνα του δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να προλάβει το Τόκιο, αποσύροντας την ίδια μέρα τη συμμετοχή του και από τα δυο τουρνουά.

Ο Fritz είχε θεωρητικά χρόνο, αν οι διοργανωτές του έκαναν το χατίρι να βάλουν τον αγώνα του αργά στο πρόγραμμα της Τετάρτης, παρότι δεν υπάρχει bye για τους κορυφαίους seeders του τουρνουά κι έτσι ήταν αγώνας για τον 1ο γύρο.

Έτσι κι έγινε, με τον αγώνα του Fritz με τον Duckworth να ξεκινάει την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα. Ήταν η 1η μέρα που βγήκε από την καραντίνα ο Αμερικανός, ο οποίος σηκώθηκε στις 5 το πρωί (η Σεούλ έχει την ίδια ώρα με το Τόκιο), πήρε τη δίωρη πτήση για το Τόκιο και αγωνίστηκε απέναντι στον Duckworth, κερδίζοντάς τον με 6-2, 6-7 (2), 6-1.

Παρά την ευκολία με την οποία δείχνει το τελικό σκορ να κέρδισε 1ο και 3ο σετ ο Fritz, αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απώλεια του 2ου σετ, στο οποίο έκανε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει από το 2-5 και τελικά το έχασε στο tie-break, ήρθε αντιμέτωπος με διπλό break point στο 1-1, 15-40 του 3ου σετ. Κράτησε το σερβίς του, στο επόμενο game έκανε το break και άνοιξε το δρόμο προς αυτό το 6-1, ολοκληρώνοντας την περιπέτειά του σε 1 ώρα και 47 λεπτά παιχνιδιού.

"Νιώθω καλύτερα απ' ότι περίμενα. Δεν νιώθω εξαιρετικά, αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να τα ξεπεράσω όλα αυτά, να εμφανιστώ στο γήπεδο και να κερδίσω τον αγώνα. Ανησυχούσα για την κατάστασή μου μετά από μια ασθένεια και μέρες χωρίς προπόνηση, αλλά το γήπεδο είναι πολύ γρήγορο, δεν είχαμε μεγάλα ράλι στους πόντους, οπότε σωματικά ήμουν καλά", είπε ο Fritz μετά το ματς.

"Φοβήθηκα λίγο στο 3ο σετ, όταν αντιμετώπισα εκείνα τα break points, αλλά μετά από εκείνο το σημείο έπαιξα καλά", πρόσθεσε ο Αμερικανός, ο οποίος πέτυχε συνολικά 24 άσους και κέρδισε τους 50 από τους 57 πόντους που παίχτηκαν μετά από πρώτα του σερβίς.

Αύριο, γύρω στις 8 το βράδυ ώρα Τόκιο, ο Fritz θα αντιμετωπίσει για τον 2ο γύρο του Japan Open τον lucky loser Hiroki Moriya.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots