ATP
Έβγαλε εκτός Βιέννης τον Τσιτσιπά ο Coric! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Bildagentur Zolles KG
tennisnews team Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 23:13

O Borna Coric "πλήγωσε" ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά, που σπατάλησε ένα προβάδισμα με σετ και με break και το πλήρωσε ακριβά, μένοντας εκτός προημιτελικών στη Βιέννη.

Λίγους μήνες μετά τον τελικό του Σινσινάτι, o Borna Coric κέρδισε ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά, έπειτα από μια επική μονομαχία 3 ωρών σχεδόν στο Wiener Stadthalle της Βιέννης, με 4-6, 6-4, 7-6 (4).

Ο Coric μετατράπηκε σε κακό δαίμονα του Τσιτσιπά αυτή τη σεζόν, κερδίζοντάς τον για 2η φορά μέσα σε 2 μήνες περίπου, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Σήμερα, ο Τσιτσιπάς σχεδόν κρατούσε στα χέρια του το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού έκανε ένα εκπληκτικό διάστημα στο κλείσιμο του 1ου σετ και στο ξεκίνημα του 2ου, για να πάει από το 4-4 στο 6-4, 2-0. 

Ο Coric, ο οποίος δεν είχε φτάσει καν σε break point μέχρι εκείνο το σημείο, κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στην αναμέτρηση στο αμέσως επόμενο game, για να μείνει "ζωντανός" στο παιχνίδι και να μειώσει σε 2-1. 

Στη συνέχεια ισορρόπησε το σετ, ενώ στο 6ο game έσβησε και ένα νέο break point του Τσιτσιπά, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Coric επιβραβεύτηκε για τη συνέπειά του, καθώς ο Τσιτσιπάς έκανε ένα νέο κακό service game με κάποια αχρείαστα λάθη στο 9ο game και ο Κροάτης πέρασε μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια έκλεισε και το σετ με ένα love service game για το 6-4.

Μεγάλη μάχη έδωσαν και οι δυο παίκτες στο 3ο σετ, με τον Coric να κάνει πρώτος break για το 3-2, αλλά τον Στέφανο να ανταποκρίνεται θετικά, με το break back για το 3-3. Δεν υπήρξε άλλο break ή άλλη ευκαιρία για break για κάποιον από τους δυο κι έτσι το σετ οδηγήθηκε σε tie-break.

Εκεί έγινε μόλις ένα mini-break και το έκανε ο Coric στον 5ο πόντο, για να περάσει μπροστά με 3-2, μετά από ένα μοιραίο miss-hit του Στέφανου στο backhand, με την μπάλα να βρίσκει σκελετό ρακέτας. Ο Κροάτης ήταν πολύ ψύχραιμος και δεν έχασε ούτε έναν πόντο στα σερβίς του, για να πάρει το tie-break με 7-4 και να ολοκληρώσει την πολύ σπουδαία αυτή ανατροπή σε 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 2η συνεχόμενη ανατροπή για τον Coric, που και στον 1ο γύρο είχε μείνει με σετ πίσω, πριν κερδίσει τον Quentin Halys με 3-6, 7-5, 6-3. Στα προημιτελικά ο Κροάτης θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, Νο.5 στο ταμπλό, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Emil Ruusuvuori με 7-5, 4-6, 6-3.

Για τον Τσιτσιπά, μένουν ακόμα δυο σταθμοί πριν την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν, με το ρεκόρ του πλέον για το 2022 να γίνεται 57-21 νίκες.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος θα παραμείνει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης χάνοντας πια την ευκαιρία να κυνηγήσει τον Daniil Medvedev, θα ταξιδέψει στο Παρίσι για το τελευταίο Masters 1000 της χρονιάς στο Bercy, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα. Μετά φυσικά θα αγωνιστεί στο Τορίνο για την 4η συνεχόμενη παρουσία του στο ATP Finals (13-20 Νοεμβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots