ATP
Απέκλεισε τον Coric και μπήκε τελικό ο Shapovalov (vids)

 
Απέκλεισε τον Coric και μπήκε τελικό ο Shapovalov (vids)
© Bildagentur Zolles KG
tn team Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 18:56

O Denis Shapovalov σταμάτησε τον Borna Coric στη Βιέννη, κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ για να προκριθεί στον δεύτερο σημαντικότερο τελικό της καριέρας του.

Ένας Shapovalov βγαλμένος από τις καλύτερες μέρες του, επικράτησε του Coric με 7-6 (4), 6-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Erste Bank Open στη Βιέννη.

Ο Shapovalov έπαιξε εκπληκτικό τένις σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με το 1ο σετ να αποδεικνύεται πολύ σημαντικό, αφού κρίθηκε σε λεπτομέρειες. Κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point, αλλά ο 23χρονος Καναδός έκανε το μοναδικό mini-break στον πρώτο πόντο του tie-break, προηγήθηκε με 3-0 και το κατέκτησε αργότερα με 7-4.

Άνοιξε το δρόμο για μια καθαρή επικράτηση, αφού συνέχισε να παίζει εξίσου καλά - αν όχι καλύτερα - και στο 2ο σετ, στο οποίο ο Coric έριξε την απόδοσή του. Θυμίζουμε πως ο Κροάτης ένιωθε και κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο του τις τελευταίες μέρες, ενώ γενικά έπαιξε μεγάλους σε διάρκεια αγώνες αυτή την εβδομάδα στη Βιέννη.

Ο Shapovalov πάντως εκεί που δεν είχε βρει κανένα break point στο 1ο σετ, στο 2ο κατάφερε να "σπάσει" 3 φορές στη σειρά τον Κροάτη και σε συνδυασμό με το αλάνθαστο δικό του σερβίς, έφτασε σ' αυτό το 6-0 για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Μετά τη Σεούλ θα παίξει για 2η φορά αυτό τον μήνα σε έναν τελικό ο Shapovalov, που συνολικά έχει έναν τίτλο και 4 χαμένους τελικούς. Αυτός θα είναι ο 2ος σημαντικότερος στην καριέρα του, μετά το Masters του Παρισιού από το 2019.

Θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, που νωρίτερα κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό τον Grigor Dimitrov, επίσης με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots