ATP
Επιστρέφει στα προημιτελικά του Bercy o Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Rolex Paris Masters
tennisnews team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 22:18

Τρια χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στα προημιτελικά του Paris Masters, o Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στην 8άδα, μετά και τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Corentin Moutet.

Συνεχίζει τη νικηφόρα του πορεία στο Bercy του Παρισιού ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3, 7-6 (3) του Corentin Moutet και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του Paris Masters.

O Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Νο.3 μετά από ένα χρόνο και αν κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι θα ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.2, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σήμερα, το οποίο ολοκλήρωσε με 21 winners και 14 αβίαστα λάθη.

Στους 30 winners και τα 31 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Moutet, που παρότι είχε έναν εξαντλητικό αγώνα που ολοκληρώθηκε στις 3 το πρωί χθες, κατάφερε να παίξει σε πολύ καλό επίπεδο και σήμερα.

Όχι αρκετά καλό ωστόσο για να απειλήσει τον 24χρονο Έλληνα τενίστα, που σε ολόκληρο το παιχνίδι δεν έδωσε ούτε ένα break point στον Moutet, μην αφήνοντάς του ουσιαστικά περιθώρια αντίδρασης.

Στο 1ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 8ο game για το 5-3 ο Στέφανος, για να το κλείσει στο επόμενο. Στο 2ο σετ είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για break στο 3ο game, αλλά δεν αξιοποίησε καμία από αυτές. Δεν είχε άλλη ευκαιρία στη συνέχεια του αγώνα ο Έλληνας τενίστας, που όμως κυριάρχησε στο tie-break, επικρατώντας με 7-3.

Μετά από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού, ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε τη 2η νίκη του σε 3 αναμετρήσεις με τον Moutet (2-1 γενικά, 2-0 στο ATP Tour), ενώ έφτασε τις 59 νίκες στη φετινή χρονιά.

Αύριο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Pablo Carreno Busta και Tommy Paul, με στόχο να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει τις 60 νίκες στη σεζόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο προσωπικό ρεκόρ, αφού καμία άλλη χρονιά δεν έφτασε τις 60 νίκες στο tour.

Θα είναι ο 2ος προημιτελικός του στο Bercy μετά το 2019, ο 5ος στη φετινή σεζόν σε ένα Masters και ο 17ος συνολικά στην καριέρα του σε ένα 1000άρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots