ATP
Davis Cup: Η κλήρωση των προκριματικών του 2023

 
Davis Cup: Η κλήρωση των προκριματικών του 2023
© Davis Cup Finals
tn team Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 17:06

Γνωστά έγιναν τα ζευγάρια με τις 24 ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση για την τελική φάση του Davis Cup του 2023.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Davis Cup του 2023, που θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά το Australian Open.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν είτε το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, είτε το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου, με την κλήρωση να βγάζει πολλά ενδιαφέρονται ζευγάρια, όπως αυτό της πολύ ισχυρής Κροατίας με την Αυστρία του Dominic Thiem, αλλά και της Σερβίας του Novak Djokovic, με τη Νορβηγία του Casper Ruud. Φυσικά, ανάλογα με το πως θα πάει το αυστραλιανό καλοκαίρι για τους παραπάνω παίκτες, μπορούν να υπάρξουν και οι αντίστοιχες απουσίες.

Θυμίζουμε πως, όπως και φέτος, η τελική φάση του Davis Cup χωρίζεται σε δυο στάδια. Στη φάση των ομίλων, όπου θα αγωνιστούν οι 16 καλύτερες ομάδες τον Σεπτέμβριο, καθώς και η νοκ άουτ φάση, με τις 8 καλύτερεςο μάδες, που θα γίνει στη Μάλαγα την τελευταία εβδομάδα της σεζόν, από τις 20 έως τις 26 Νοεμβρίου 2023.

Ήδη στην τελική φάση (στους ομίλους), έχουν προκριθεί η Αυστραλία και ο Καναδάς, επειδή προκρίθηκαν στον τελικό φέτος, καθώς και η Ισπανία και η Ιταλία, με wild card.

Οι άλλες 12 ομάδες θα είναι οι 12 νικήτριες των προκριματικών, των παρακάτω ζευγαριών:

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots