Ηττήθηκε ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε η Σλοβακία (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβαλλε υπερπροσπάθεια, έμεινε περισσότερες από 5 ώρες στο court σήμερα, όμως "λύγισε" τελικά από τον Alex Molcan με 2-1 σετ και οι Σλοβάκοι έκαναν το 3-1 στη σειρά, για να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση για το 2024 Davis Cup Qualifiers.

Μετά από μια ακόμα εξαντλητική μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Alex Molcan με 7-6 (6), 4-6, 6-3 κι έτσι το tie της Ελλάδας με τη Σλοβακία ολοκληρώθηκε, με τους Σλοβάκους να κάνουν το 3-1 στη σειρά.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με μεγάλες μάχες σε όλα τα σετ. Ο Στέφανος έχασε το πρώτο break point του ματς στο 4ο game του 1ου σετ και έμεινε πίσω με break στο 7o game, με τον Σλοβάκο να παίρνει το προβάδισμα με 4-3.

Ο Στέφανος κατάφερε να απαντήσει άμεσα στο break του Molcan και να ισοφαρίσει σε 4-4, κρατώντας το σερβίς του από το 15-30 στα δυο επόμενα games που σέρβιρε, για να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5.

 

 Ο Molcan με τη σειρά του κράτησε εύκολα το σερβίς του στα 2 τελευταία games και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί η έντονη μάχη συνεχίστηκε, με τον Τσιτσιπά να χάνει ένα προβάδισμα με 5-3 και τον Molcan να κερδίζει τους 5 από τους 6 τελευταίους του, για να το κατακτήσει με 8-6. 

 

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε με το καλημέρα ένα break και προηγήθηκε με 1-0, ενώ στο 2ο game έσβησε break point και κράτησε για το 2-0. Έμεινε μπροστά μέχρι το 3-1, αλλά είχε αρχίσει ήδη να επηρεάζεται και από την κόπωση. Ενδεικτικό είναι πως στο 4ο game έβαλε μόνος του τον Molcan στο game, κάνοντας 4 διπλά λάθη συνολικά, πριν τελικά κρατήσει το σερβίς του για το 3-1.

Συνέχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο σερβίς του και να μην είναι τόσο φρέσκος ο Τσιτσιπάς, που θυμίζουμε ότι έπαιξε και χθες έναν εξαντλητικό αγώνα με τον Lukas Klein, ενώ αμέσως πριν το μονό έπαιξε ένα γεμάτο παιχνίδι τριών σετ για το διπλό.

 

Ο Molcan έκανε το break back μετά από ένα ακόμα μεγάλο game σε διάρκεια για το 3-3, ενώ στο επόμενο game έσβησε κι ένα break point του Στέφανου, για να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στο σετ.

Παρόλα αυτά ο Στέφανος άντεξε, συνέχισε να κάνει υπερπροσπάθεια και στο 9ο game "έσπασε" ξανά το σερβίς του Molcan, για να πάρει νέο προβάδισμα με 5-4, ξεσηκώνοντας και το κοινό στις κερκίδες. 

 

Στο επόμενο game κράτησε το σερβίς του -και πάλι δύσκολα- για να κλείσει το 2ο σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς είχε τη μεγάλη ευκαιρία του, ένα χαμένο break point στο 1ο game, αλλά ο Molcan το έσβησε και έκανε το 1-0. Όσο περνούσε η ώρα ο 25χρονος Σλοβάκος, Νο.113 στον κόσμο, δεν κινδύνεψε ξανά στο σερβίς του κέρδισε τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 3 ώρες και 3 λεπτά. 

Συνολικά 5 ώρες και 15 λεπτά έμεινε στο court σήμερα ο Στέφανος, που έπαιξε νωρίτερα και διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο. Ανάμεσα στους δυο αγώνες υπήρξε μια διακοπή μόνο 30 λεπτών. Θυμίζουμε πως και χθες χρειάστηκε να παίξει 2 ώρες και 40 λεπτά μέχρι να πάρει τη νίκη κόντρα στον Lukas Klein, με τις συνθήκες μάλιστα να είναι εξαιρετικά δύσκολες, λόγω της ζέστης.

Η Σλοβακία έκανε το 3-1 με τις δυο νίκες που πέτυχε σήμερα και πήρε την πρόκριση για το 2024 Davis Cup Qualifiers.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στα πλέι-οφ του World Group I, όπως είχε παίξει και νωρίτερα φέτος, όταν κέρδισε το Εκουαδόρ στο κλειστό του ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στο World Group I.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots