Davis Cup: Εντός έδρας με Ρουμανία για την επιστροφή στο World Group I

 
Davis Cup: Εντός έδρας με Ρουμανία για την επιστροφή στο World Group I
© tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:02

Η Ελλάδα θα διοργανώσει ακόμα ένα tie κορυφαίου επιπέδου για τα πλέι οφ του World Group I τον Φεβρουάριο του 2024, καθώς η σημερινή κλήρωση του Davis Cup της έβγαλε τη Ρουμανία, σε εντός έδρας αγώνες.

Μια σχετικά καλή κλήρωση είχε η Ελλάδα για τα πλέι οφ του World Group I του Davis Cup, καθώς θα αντιμετωπίσει το δυνατό αλλά σε καμία περίπτωση ανυπέρβλητο εμπόδιο της Ρουμανίας, είτε στις 2-3 είτε στις 3-4 Φεβρουαρίου 2024.

Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους αγώνες κι έτσι θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και την επιφάνεια του γηπέδου. Θυμίζουμε πως θα είναι το 3ο διαδοχικό event Davis Cup που θα διοργανώσει η ελληνική ομοσπονδία, μετά από τους αγώνες με το Εκουαδόρ για τα πλέι οφ του World Group I και τους πιο πρόσφατους αγώνες με τη Σλοβακία για το World Group I.

Η Ρουμανία είναι μια ομάδα με βάθος, αλλά χωρίς το πολύ μεγάλο όνομα. Ο άλλοτε κορυφαίος της, Marius Copil, έχει υποχωρήσει στο Νο.329 του κόσμου, ενώ διαθέτει ακόμα τον Nicholas David Ionel, Νο.225 στον κόσμο, καθώς και τον Victor Vlad Cornea, Νο.68 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και παλιό γνώριμο του Πέτρου Τσιτσιπά, αφού έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Όπως πάντα, καθοριστική θα είναι η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, αφού αν δώσει για ακόμα μια φορά το "παρών", η ομάδα μας θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για να αγωνιστεί και το 2024 στο World Group I και να διεκδικήσει για 2η διαδοχική χρονιά την άνοδό της στη μεγαλύτερη κατηγορία του Davis Cup.

Όπως έκανε, δηλαδή, στους πρόσφατους αγώνες της με τη Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο, όπου ωστόσο ηττήθηκε με 3-1. Στο World Group I συμμετείχε και η Ρουμανία, η οποία ηττήθηκε από την Κινεζική Ταϊπέι με 3-1.

Αναλυτικά οι κληρώσεις για τα πλέι οφ των World Group I και World Group II για το 2024:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots