ATP
Μεγάλη πρόκριση για τον Κοκκινάκη στην Αδελαΐδα (vid)

 
Μεγάλη πρόκριση για τον Κοκκινάκη στην Αδελαΐδα (vid)
tn team Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 - 15:08

Ο Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από break πίσω στο 3ο σετ και κέρδισε μια πολύ μεγάλη μάχη με τον Alexei Popyrin, για να προκριθεί στον 2ο γύρο, όπου περίμενε ο Andrey Rublev.

O Κοκκινάκης, ο οποίος είναι υπερασπιστής του τίτλου στο συγκεκριμένο τουρνουά, κινδύνεψε άμεσα με πρόωρο αποκλεισμό από τον πολύ καλό Popyrin, στο τέλος όμως πανηγύρισε τη νίκη με 6-0, 6-7 (5), 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 45 λεπτά αγώνα.

Μετά από ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, στο οποίο συνέτριψε τον Popyrin με 6-0, ο Κοκκινάκης τα βρήκε σκούρα απέναντι στον συμπατριώτη του. Στο 2ο σετ και οι δυο τους έχασαν ευκαιρίες για break, με τον Popyrin τελικά να επιστρέφει από το 2-4 στο tie-break και να το κατακτά με 7-5.

Στο 3ο σετ ο 23χρονος Αυστραλός έκανε το πρώτο του break στο ματς και προηγήθηκε με 2-0. Έμεινε μπροστά μέχρι το 3-1, αλλά ο Κοκκινάκης έκανε το break back για το 3-3 και όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο απειλητικός.

Είχε match point για το 6-4 στο 10ο game, με τον Popyrin να το σώζει στο σερβίς του, κάνοντας τελικά το αποφασιστικό break στο 12ο game για το 7-5, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση και να παραμείνει "ζωντανός" στο κυνήγι της υπεράσπισης του τίτλου του.

Στη συνέχεια ο Κοκκινάκης θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου στο τουρνουά της γενέτειράς του, αφού θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.6 στον κόσμο, Andrey Rublev, στον πρώτο αγώνα του Ρώσου στη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots