Τρομερή ανατροπή από τον Κοκκινάκη

 
Τρομερή ανατροπή από τον Κοκκινάκη
tn team Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 - 0:35

Ο Θανάσης Κοκκινάκης ανέτρεψε το 0-2 σετ, ενώ επέστρεψε και από το 3-5 στο 4ο σετ, για να κερδίσει τον Giulio Zeppieri και να πάρει το εισιτήριο για τους "32" του Roland Garros!

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χρειάστηκε να παίξει 5 σετ ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος ωστόσο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έφυγε νικητής από το γήπεδο!

Αυτή τη φορά το έκανε και με μια απίθανη ανατροπή, με τον 28χρονο Ελληνοαυστραλό να επικρατεί του προερχόμενου από τα προκριματικά Zeppieri, με 1-6, 4-6, 6-3, 7-6 (5), 6-2.

Έμοιαζε εκτός κλίματος αγώνα στα πρώτα δυο σετ ο Κοκκινάκης, με τον Ιταλό να κυριαρχεί απόλυτα. Γνωστός μαχητής όμως, κατάφερε να κάνει ένα break νωρίς στο 3ο σετ και να πάρει προβάδισμα με 4-1, χτίζοντας σιγά-σιγά το δρόμο της επιστροφής στο ματς.

Έκλεισε χωρίς πρόβλημα το 3ο σετ στα 9 games, στο 4ο σετ ωστόσο βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τον αποκλεισμό, αφού δέχτηκε break στο 8ο game (3-5) και ενώ νωρίτερα είχε χάσει εκείνος 4 break points!

O Zeppieri πήρε τις μπάλες και σέρβιρε για την πρόκριση στο 5-3, πήρε και τον πρώτο πόντο, όμως ο Κοκκινάκης πήρε τους επόμενους 4 και έκανε το break back για το 5-4! Αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους, για να μετατρέψει το 4-5 σε 7-5.

Στο 5ο σετ είχε και το momentum o Ελληνοαυστραλός, που πήρε από νωρίς τον έλεγχο για το 4-1 και στο 7ο game επέστρεψε από το 0-40, για να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 5-2. Τελικά έκλεισε το ματς με νέο break για το 6-2, ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή σε 3 ώρες και 45 λεπτά.

Θυμίζουμε πως και στο πρώτο του ματς είχε παίξει 5 σετ ο Κοκκινάκης, για να αποκλείσει τον Alexei Popyrin. Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros και θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση ever στους "16" ενός Grand Slam.

Το έργο του δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού θα αντιμετωπίσει το Νο.12 του ταμπλό, Taylor Fritz. O Αμερικανός κέρδισε νωρίτερα τον Dusan Lajovic με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots